Grote verkeerscontrole in Voorburg | Regio15.nl

Grote verkeerscontrole in Voorburg

Voorburg - Woensdagmiddag en avond heeft de politie een grote integrale verkeerscontrole gehouden op de Prins Bernhardlaan.


De controle was opgezet op het gedeelte van de Prins Bernhardlaan vanaf de Rodelaan richting de N14, dat daarvoor was afgezet. Behalve de politie deden ook douane, de RDW en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) mee aan de controle. 

Behalve dat verkeersdeelnemers van de weg werden gehaald met verkeerstechnische mankementen, werd de focus voornamelijk gelegd op ondermijning, ook wel bekend als de ‘patserbak-controle'.  Auto’s uit het duurdere segment en hun bestuurders werden onderworpen aan een nadere controle.

De politie zette voor de controle onder andere onopvallende auto’s met ANPR-camera’s in. De douane had voor de gelegenheid een aantal scanauto's en een röntgenvoertuig meegenomen. 

Politiemotoren lieten de voertuigen volgen naar de controlelocatie. De actie zelf werd georganiseerd door een politiestudent als eindexamen, die dan ook geslaagd is. De actie duurde van ongeveer vier uur ’s middags tot middernacht. In die tijd zijn 118 voertuigen gecontroleerd.

Uit de voorlopige gegevens blijkt dat er 29 bekeuringen zijn uitgeschreven voor voornamelijk verkeersovertredingen/-technische mankementen aan de voertuigen.

Foto's en video: Sebastiaan Barel

Fa1V8P.JPG

AqSBdC.JPG

FTYwnM.JPG

k4G1C8.JPG

nFwn2x.JPG

0scSRd.JPG

eTbDpS.JPG

NBQbxu.JPG

DIxHRG.JPG

CEhR9F.JPG

tO27cB.JPG

3QVkDT.JPG

zkSCSE.JPG

FAfRdj.JPG