Optreden ME na wedstrijd ADO - FC Den Bosch | Regio15.nl

Optreden ME na wedstrijd ADO - FC Den Bosch

Den Haag - Vanmiddag heeft de Mobiele Eenheid (ME) moeten optreden na afloop van de thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen FC Den Bosch.


ADO heeft deze thuiswedstrijd gewonnen met 3-2.

De ME moest er na de wedstrijd aan te pas komen toen groepen supporters van ADO en FC Den Bosch na afloop van de wedstrijd de confrontatie met elkaar zochten. De reden zou een wedstrijd in Den Bosch 13 jaar geleden zijn, waar de supportersgroepen ook al in de clinch lagen met elkaar. De supporters van FC Den Bosch scandeerden vanuit het uitvak aan de zijkant van het stadion o.a. leuzen naar de ADO aanhangers.

De ME stond onder andere met  politiehonden en paarden in linie tegen een groep van (naar schatting) een paar honderd man.

Omdat de supporters geen gevolg gaven aan de vorderingen van de politie om te vertrekken, werden er enkele charges verricht. Enkele supporters gooiden met stenen en bierflesjes naar de politie, waarop de politie hard optrad en rake klappen uitdeelde. Minstens twee supporters lijken gewond, en werden door mede supporters weggedragen 'uit de frontlinie'.

De ME heeft de supporters uiteindelijk in verschillende richtingen weggedreven bij het stadion, waarna de rust wederkeerde.

Update 18:45 uur: De politie laat weten dat er vijf aanhouding zijn gedaan. Vier daarvan voor openlijke geweldpleging en één voor belediging/openbare dronkenschap. Eén arrestant raakte bij zijn aanhouding gewond.

Video en foto's: Rene Hendriks, Bob van Keulen en Donny Kooistra

v07COy.jpg

pYlTFf.jpg

FNXCHY.jpg

yQ792I.jpg

cDvr1h.jpg

E1RbVT.JPG

4DQCNr.JPG

BdrlVU.JPG

CErYI1.JPG

ntUef5.JPG

C6rwwT.JPG

tnnHK3.JPG

EUd9F8.JPG

HtaLnl.jpg