Weer onrustig op de Vaillantlaan na winst Marokkaans elftal | Regio15.nl

Weer onrustig op de Vaillantlaan na winst Marokkaans elftal

Den Haag - Ook vanavond is het onrustig op de Vaillantlaan na de winst van Marokko op het WK voetbal


Vlak na het laatste fluitsignaal van de door Marokko met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Canada, gingen aanhangers van het winnende elftal de straat op. Kort daarvoor had de gemeente Den Haag de toegangen tot de wijk afgesloten voor (met name) autoverkeer.

Aanvankelijk werd alleen op de kruising Stortenbekerstraat/Vaillantlaan de overwinning uitbundig gevierd, maar al snel was de hele Vaillantlaan geblokkeerd door de feestvierders die de weg overstaken en op de kruisingen gingen staan. Omdat een en ander ook al snel gepaard ging met het gooien van zwaar vuurwerk, werd de sfeer grimmiger. Vrijwilligers die de menigte in bedwang probeerden te houden trokken zich terug, waarna de politie het van ze overnam.

Om even na zeven uur heeft de politie omgeroepen dat de menigte zich moest verspreiden, omdat anders geweld zou worden gebruikt.

Hierna is de Mobiele Eenheid begonnen met het schoonvegen van de Vaillantlaan in de richting van 'De Put'. Daarbij zijn ook politiehonden ingezet. Een politiehelikopter vliegt boven de wijk en houdt in de gaten waarheen de groep zich verspreidt.

De voorlopige balans: één agent gewond en zes aanhoudingen, waarvan twee wegens openlijke geweldpleging en de rest voor het bezit van illegaal vuurwerk. 

Rond 19:30 werd het weer rustiger. Uit de zijstraten klonken nog regelmatig knallen van zwaar vuurwerk, maar het verkeer op de Vailliantlaan weer hervat worden. De toegangswegen naar de wijk werden daarna ook weer opengesteld.

Video en foto's: Herman van der Woude, Bob van Keulen, Rene Hendriks en E'Andreey Gumbs

iIlMvi.JPG

Q9QXXN.JPG

Ge3s1h.JPG

i6QFIV.JPG

TZ4Mah.jpg

wy4xfK.jpg

X36H1o.jpg

qGMz1d.jpg

kQPEG3.jpg

tkcGT9.jpg

AvWV1G.jpg

VIafzs.jpg

3hA9n4.JPG

ANvjgF.JPG

ve8TZh.jpg

vLSJGE.JPG

2w3kRX.JPG

hlUEYd.jpg

AMgmKH.jpg

sJTwXH.JPG

fbXFzc.jpg

kWwdBs.jpg

rrYMTf.jpg

kJQQg3.jpg

LPa4jk.jpg