Nelson Mandelabrug voorlopig afgesloten | Regio15.nl

Nelson Mandelabrug voorlopig afgesloten

Zoetermeer - De bekende Nelson Mandelabrug die Zoetermeer-Centrum met de wijk Rokkeveen verbindt, is vanavond door de gemeente met hekken afgesloten.


In de constructie van de 30 jaar oude brug zijn haarscheurtjes ontdekt. Nadere bestudering van de constructie wees uit dat de scheurtjes, hoewel klein, toch een gevaar vormen voor de stabiliteit van de brug. Daarom zijn de toegangen inmiddels afgesloten met hekken.

Het betekent dat het treinstation Zoetermeer op de lijn Den Haag-Utrecht ook onbruikbaar is. Een aantal perrons liggen ingesloten tussen spoor en snelweg, en zijn alleen via de brug bereikbaar. Dat zorgt ervoor dat de treinen het station voorlopig overslaan.

Het repareren van de constructie zal langere tijd gaan duren. Weken, misschien maanden. Voet- en fietsverkeer tussen de wijken aan beide zijden van het spoor c.q. de A12 zal voorlopig zeer moeizaam zijn. Alleen via de Balijbrug en de Stationsstraat kan 'de andere kant' bereikt worden. Om voetgangers te helpen worden pendelbussen ingezet.

Als blijkt dat de constructieve problemen nog groter zijn dan nu gedacht, kan het zijn dat de A12 en het treinverkeer ook stilgelegd moeten worden.

Video en foto's: Rene Hendriks

YaNZny.JPG

o17pqb.JPG

YiIDCP.JPG

lk7Grk.JPG

UrrcB6.JPG

r1lEaO.JPG

UrrcB6.JPG

YGO9sI.JPG

rYeOnD.JPG

FffOls.JPG

N91YmT.JPG