Toch weer onrustig na verrassende winst van Marokko op Spanje | Regio15.nl

Toch weer onrustig na verrassende winst van Marokko op Spanje

Den Haag - Na de verrassende winst van Marokko op Spanje op het WK-voetbal heeft de ME toch weer ingegrepen op de Vaillantlaan vanavond.


Na de reguliere speeltijd, verlengingen en strafschoppen bleken de spelers van Marokko toch het hoofd het meeste koel te kunnen houden, en gingen er met de winst vandoor.

Meteen na de gewonnen wedstrijd stroomden de huizen en cafe's leeg, en verzamelden fans van het Marokkaanse elftal zich op de kruising Vaillantlaan/Stortenbekerstraat om de winst te vieren. De uitzinnige menigte scandeerde o.a. "putah Spanjaarden".

Een flink aantal agenten, buurtvaders en vrijwilligers wisten aanvankelijk gedaan te krijgen dat de feestvierders op het trottoir en in de Stortenbekerstraat bleven, en het verkeer op de Vaillantlaan niet hinderden. Een politiehelikopter hield de situatie vanuit de lucht in de gaten.

Net als na de laatste groepswedstrijd duurde het echter niet lang of een grote groep jongeren belandde op de rijbaan op de kruising Vailliantlaan met de Hoefkade. De groep mocht daar niet verder feesten; waarschijnlijk vanwege de hinder voor het verkeer. Oproepen van de politie om de rijbaan vrij te laten hadden telkens maar kort effect.

Hierop hebben leden van de Mobiele Eenheid de menigte weggedreven richting 'De Put'. Daarbij vielen met name bij de Parallelweg enkele harde klappen. De groep reageerde daar weer op door het gooien van stenen en zwaar vuurwerk naar de ME voertuigen. Hierna is de rust snel weergekeerd, en was de Vailliantlaan weer vrij voor het verkeer.

In de zijstraten ontstond er wel een kat en muisspel tussen bikers van de politie en jongeren,en werden enkele aanhoudingen verricht. Op de Vailliantlaan kwam de bestuurder van een bezorgscooter ten val, toen hij terecht kwam in een politieactie waarbij met de lange lat de laatste jongeren weggejaagd werden.

Video en foto's: E'Andreey Gumbs, Herman van der Woude, Bob van Keulen en Rene Hendriks

Mi4mXo.JPG

vZONHQ.jpg

RgjsvR.JPG

7Le5D5.JPG

VH8Yqc.JPG

HCkkaF.JPG

pfS50h.JPG

0FW33S.jpg

EAvV4q.jpg

Rcch7F.JPG

Tfz0TA.JPG

4x2dHG.JPG

lt8fjj.JPG

SEY90K.JPG

h5KAxs.JPG

h9jVVX.JPG

eW4G2Q.JPG

RK1BAK.JPG

hWquv5.JPG

A1slgt.JPG

INXwlS.JPG

kppwCg.JPG