Onrust na Kameroen-Nederland | Regio15.nl

Onrust na Kameroen-Nederland

dsc_4414_-_thumbDen Haag - Ook na de derde wedstrijd van het Nederlands elftal is het onrustig geweest op en rond het Jonckbloetplein, in het Haagse stadsdeel Laak.


Direct na het laatste fluitsignaal verzamelden zich aldaar honderden nieuwsgierigen en personen met minder vreedzame bedoelingen. De politie was ook nu weer met veel personeel aanwezig: bikers, aanhoudingseenheden (AE), politie te paard, leden van het parate peloton etc.

Een deel van het publiek gedroeg zich baldadig en belemmerde het verkeer en schoot met voetballen over het plein, ook naar politiefunctionarissen.

Aanhoudingseenheden hebben al snel de eerste aanhoudingen verricht, onder andere voor opruiïng, verstoring van de openbare orde, belediging en het niet opvolgen van een vordering. Politie te paard, die continu bezig was de massa in beweging te krijgen zodat men niet massaal op één plek zou blijven staan en onrust zou veroorzaken, moest enkele malen een korte charge uitvoeren. Ook hebben leden van het parate peloton in linie een aantal malen straten en kruispunten schoongeveegd, zodat het verkeer vrije doorgang had. Rond 23.30 uur keerde de rust weer terug.

Er zijn totaal 18 aanhoudingen verricht. Dat kunnen er meer worden, want op het plein is cameratoezicht aanwezig en deze beelden worden nog uitgekeken door politiemensen van bureau Laak. Er zijn voor wanordelijkheden op het Jonckbloetplein al niet geringe straffen uitgedeeld zoals een boete van 650 voor opruiïing en 14 dagen verlening van de hechtenis. Ook voorafgaand aan de wedstrijd is de politie druk bezig met meer preventieve bezigheden. Ook is er een alcoholverbod, dat streng wordt gehandhaafd.


Foto's: Sander Paardekooper, Tim de Kleyn en Shane Alders (kopfoto)

w-img_8301

w-img_8368

w-img_8358

dsc_4354

dsc_4401

dsc_4405

dsc_4410

w-img_8393

w-img_8396

img_8318

img_8354