Onrust op Jonckbloetplein na WK wedstrijd | Regio15.nl

Onrust op Jonckbloetplein na WK wedstrijd

img_8603_thumbDen Haag - Ook vanavond was het weer onrustig op en rond het Jonckbloetplein na de winst van het Nederlands elftal.

 



Het begint onderhand een traditie te worden bij een aantal personen om behalve te feesten, aldaar zoveel mogelijk onrust te veroorzaken. Zo werd vanavond het verkeer en openbaar vervoer gehinderd, waardoor enkele HMT-lijnen waren gestremd en reizigers vertraging opliepen. Ook werd er met rauwe eieren naar voorbij rijdende auto's en trams gegooid en met ballen hard over het Jonckbloetplein geschoten, onder andere naar politiemensen. De indruk bestaat overigens dat velen van degenen die voor de onrust zorgen afkomstig zijn uit andere stadsdelen dan Laak.

De politie was weer in grote getalen aanwezig om op te treden daar waar nodig. Leden van het parate peloton hebben enkele malen het Jonckbloetplein 'schoongeveegd' en aanhoudingseenheden hebben weer een aantal aanhoudingen verricht. Zij werden daarbij af en toe zelf belaagd door de menigte en moesten door politie te paard ontzet worden. Een deel van de menigte is overigens op enig moment naar politiebureau Laak gegaan om daar te protesteren tegen de aanhoudingen.

Rond 22.00 uur keerde de rust langzaam terug op het Jonckbloetplein. Totaal zijn er 17 personen opgepakt, voor onder andere verstoring van de openbare orde, niet voldoen aan een vordering van de politie en belediging.

Foto's: o.a. Sander Paardekooper

dsc_1223

dsc_4711

dsc_4757

dsc_4764

dsc_4770

dsc_1328

img_8585

img_8586

img_8596

img_8599

img_8603

img_8605

img_8606