Toch weer ME inzet na WK finale | Regio15.nl

Toch weer ME inzet na WK finale

t-img_0082Na de afloop van de WK finale wedstrijd Nederland - Spanje is het toch weer onrustig geweest op het Jonckbloetplein.

In eerste instantie leek de situatie rustig te blijven. Het verkeer werd omgeleid, net zoals het openbaar vervoer. Gedurende enige tijd werden er wat balletjes getrapt op het nu verder lege plein en liet de politie zich niet zien. Er werd wat vuurwerk afgestoken, maar van echte overlast was geen sprake. Wel werden er discriminerende leuzen gescandeerd.

Uiteraard was de sfeer teleurgesteld, na het verlies van Oranje. Op momenten was het soms zelfs stil op het plein, in tegenstelling tot het gejoel op de voorgaande avonden.

Toen de feestvierders daarna ertoe overgingen om straatmeubilair te slopen, greep de politie wel in. Met behulp van een aantal peletons ME werd het Jonckbloetplein schoon geveegd en werden de relschoppers de omliggende straten in gedreven. Vandaag werd de politie bijgestaan door de marechaussee, die ook een aantal ME peletons leverde ter ondersteuning.

Arrestatie eenheden in 'oranje camouflage kleding' mengden zich intussen onder het publiek en hielden meerdere mensen aan. In totaal werden op en rond het plein zo'n 40 personen aangehouden.

De ME zette paarden en jeeps in. Hiermee werden herhaaldelijk charges uitgevoerd in de zijstraten, om de relschoppers verder te verspreiden. Na verloop van tijd lukte dit en keerde de rust in de wijk weer terug.

Video: Rene Hindriks

Foto's: Robert Henderson
w-dsc_0054

w-dsc_0091

w-dsc_0106

w-dsc_0114

w-dsc_0117

w-dsc_0119

Elders in de stad was de teleurstelling ook groot, maar werd er desondanks gezellig gefeest.

Bijvoorbeeld in Scheveningen:
w-dsc04476

w-dsc04477