Agent schiet motorrijder in been | Regio15.nl

Agent schiet motorrijder in been

politie-logoZoetermeer - Op de kruising van de Zambezistroom en de Scheldestroom reed een 24-jarige Amsterdammer vrijdagochtend 23 juli met zijn motorrunner in op drie politieagenten.



Eén van hen trok hierop zijn wapen en schoot de Amsterdammer in zijn been. Een andere agent kon echter niet meer op tijd opzij springen en werd vol door de motor geraakt.; hij brak zijn been. De derde agent kreeg benzine in zijn gezicht en moest eveneens worden behandeld in het ziekenhuis. Verscheidene agenten gingen naar de omgeving van de Zambezistroom, nadat buurtbewoners hadden rond 02.30 uur gemeld dat zij mogelijk schoten hadden gehoord.

Al snel werd de motorrunner gesignaleerd. Hij reed veel te hard, zonder licht en zonder kentekenplaatje in de richting van de Zambezistroom. Op de kruising met de Scheldestroom wilden de drie agenten hem tot stoppen dwingen. Hij reed echter vol op hen in. De verdachte werd aangehouden en behandeld in het ziekenhuis. Daarna werd hij overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten.

De Rijksrecherche en Bureau Zoetermeer doen onderzoek na de toedracht van het incident. In het kader van het onderzoek naar het inrijden op de agenten is Bureau Zoetermeer op zoek naar getuigen. Mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren of de verrdachte op de motorrunner eerder al hebben zien rijden, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Zoetermeer, via telefoonnummer 0900-8844.

Foto's: Sonja Ferwerda

ws-mrf_0786

ws-mrf_0787

ws-mrf_0792