Veel overlast door hevige regenval | Regio15.nl

Veel overlast door hevige regenval

img0092thumbDen Haag – Op dit moment ondervindt de regio Haaglanden veel hinder van de hevige regenval van de afgelopen uren.

Brandweer en politie hebben de handen vol aan het verwerken van de meldingen van wateroverlast.

Diversen tunnels staan blank; ook heeft de politie meerdere af- en opritten van snelwegen afgesloten, omdat deze onder water stonden. Vooral veel wegen in Den Haag staan blank door de hevige regenval.

In Den Haag is in de loop van de ochtend het Spuimarkt-complex ontruimd, omdat het water de expeditieruimte in kwam zetten. Aangezien hier veel elekriciteit aanwezig is, bestond het gevaar voor kortsluiting. Omdat de situatie onveilig werd, werd besloten tot ontruiming van het gehele complex, waar zich onder andere de Pathé en de C&A bevind.

In sommige straten, zoals de Palestrinaweg, rook men een gaslucht. De oorzaak daarvan was rioolgas dat vrij kwam door de overgelopen riolen.

Politie Haaglanden heeft opgeroepen om niet de straat op te gaan, als dat niet nodig is.

Volgens een woordvoerder van de HTM ondervind het openbaar vervoer veel hinder van het slechte weer. Zo zouden volgens hem de Koningstunnel in Den Haag en de Prinses Irenetunnel in Delft afgesloten zijn voor al het verkeer. De problemen in deze laatste tunnel zouden inmiddels weer opgelost zijn.

Bij de Keerlus aan het Zwarte Pad is een bovenleiding gebroken, waardoor tramlijnen 1 en 9 vertraging oplopen. Ook buslijnen ondervinden grote hinder van de toestand op de weg.

Update 12.55: de politie heeft het advies om zo min mogelijk de weg op te gaan inmiddels ingetrokken, omdat de problemen met ondergelopen tunnels e.d. langzaamaan op schijnen te lossen.

Update 13.30: de brandweer heeft vandaag tot nu toe meer dan 1000 meldingen ontvangen over wateroverlast. De RAC heeft extra personeel in dienst geroepen om deze meldingen te kunnen verwerken. Brandweervoertuigen van kazernes buiten Den Haag hebben een aantal uren dienst verricht in Den Haag. Zo hebben tankautospuiten van de kazernes Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp een aantal uren dienst verricht vanaf kazerne 'Archipel' aan de Burgemeester van Karnebeeklaan en een tankautospuit van Delft werd tijdelijk aan de post Centrum toegevoegd. Ten behoeve van de normale dekking in Leidschendam-Voorburg en Pijnacker hebben die korpsen beiden een tweede tankautospuit in dienst gesteld, bemensd door personeel dat van huis was opgeroepen.

Update 14.40: de HTM bericht dat de stremming van het tramverkeer op het Zwarte Pad in Scheveningen ten einde is. De tramlijnen 1 en 9 rijden dus weer hun normale route.

Foto’s: o.a. Machiel Janssen, Shane Alders, Justin Vermunt, Erwin van der Lem, Pim Detmar en Sander Paardekooper

Locatie: Het Kleine Loo, Den Haag (Mariahoeve)

dsc02287

dsc02288

Locatie: Herenstraat , Voorburg

img0092_copy

img0094_copy

Locatie: Binckhorstlaan, Den Haag (Laak)

img_3220

img_3224

img_3227

img_3238

Deze man is met zijn bus gestrand onder de spoortunnel van de Binckhorstlaan. Hij heeft zich deels ontkleed, en is zonder broek en
schoenen uiteindelijk de bus uitgekomen.

wr-img_1307_sm

In diezelfde tunnel heeft bergingsbedrijf Vreugdenhil nog een aantal auto's uit het water moeten trekken. De auto's hebben         vanzelfsprekend veel waterschade opgelopen.

afb0212

afb0214

afb0213

Locatie: Zwarte Pad, Den Haag (Scheveningen)

foto

foto-1

foto-2

De verkeersellende op de Utrechtsebaan werd er met dit weer niet beter op.

wr-img_1303_sm

Nee, geen idyllisch, zachtstromend, beekje in een nieuwbouwwijk, maar een fietspad + grasveld in Leidschenveen (Glazenmakerhof).

wj-dscf0001-1

Naast regenval ook nog de klusjes die te maken hadden met de stevige wind. Deze boom aan de Reigersbergenweg verloor rond
vier uur een stevige tak, waardoor de rijbaan was geblokkeerd. De brandweermensen van kazerne Haagse Hout hebben deze in
stukken gezaagd en daarna was de weg weer vrij.

wm-dsc02289

wm-dsc02294

Zo'n dag als dit staat borg voor veel 'klein leed' van mensen die schade oplopen aan hun huis en goederen. Ook fotograaf Erwin van
der Lem ontkwam hier niet aan. Een overstroomd riool in zijn huis leverde een schadepost op van naar schatting 10.000 euro.

we-tromp3a

we-tromp6a