Inzet traumahelikopter bij onwelwording | Regio15.nl

Inzet traumahelikopter bij onwelwording

th_dsc0272Wateringen - Bij een onwelwording in een woning aan de Peterseliestraat is woensdagavond de inzet van de traumahelikopter benodigd geweest. Lifeliner 2 is dan ook vanuit Rotterdam-The Hague Airport ter plaatse gekomen.


Rond half 8 werd de onwelwording gemeld aan de CPA (Centrale Post Ambulancevervoer). Hierop is één ambulance naar de Peterseliestraat gestuurd. Gezien de aard van de melding is even later een tweede ambulance meegealarmeerd.

Eenmaal ter plaatse bleek de situatie van het slachtoffer dermate te verslechteren, dat de komst van een arts gewenst was. Rond 19.50 uur is verzocht om deze met de traumahelikopter ter plaatse te laten komen.

Aangezien het bij de inzet van een traumahelikopter gebruikelijk is dat er een OvD-Geneeskundig (oftewel OvD-G) ter plaatse komt, is ook de motorambulance derwaarts gestuurd. Deze fungeert namelijk op dat moment als OvD-G.

De traumahelikopter is geland op de velden nabij de rotonde aan de Dorpskade. Vanaf daar is de arts met een politieauto naar plaats incident gebracht.

Na stabilisatie van het slachtoffer is deze, tezamen met de arts, in de ambulance onder A1 naar het MCH Westeinde vervoerd. Normaliter is dan de procedure dat de helikopter vanaf plaats incident naar het betreffende ziekenhuis vliegt om de arts weer op te halen.

Ofschoon dit in eerste instantie nu ook leek te gaan gebeuren, de brandweer was immers al gealarmeerd voor de helikopterlanding op het MCH Westeinde, werd toch besloten om de helikopter terug te vliegen naar Rotterdam-The Hague Airport. Dit omdat de invallende duisternis ervoor zou zorgen dat de helikopter daar niet meer kon landen.

De helikopter is onder grote belangstelling opgestegen. De arts is later per MMT-busje opgehaald. Over de toestand van het slachtoffer is niets bekend.

Foto's: Henk van der Plas

_dsc0261

_dsc0266

_dsc0272

_dsc0275

_dsc0283

_dsc0299

_dsc0300