Overval op juwelier 1e Stationsstraat | Regio15.nl

Overval op juwelier 1e Stationsstraat

t-05102010256Zoetermeer - Op de 1e Stationsstraat is vanmorgen een juwelier het slachtoffer geworden van een gewapende overval.



Twee mannen, die beiden een sjaal voor hun gezicht droegen, kwamen om 11.20 uur de juwelier binnen, waarop zij vervolgens de twee aanwezige medewerkers met een wapen bedreigden. Nadat zij het één en ander aan sieraden mee hadden genomen, sloegen zij op de vlucht.

Na de overval zijn de daders er op een scooter vandoor gegaan in de richting van station Zoetermeer-Oost. Politieagenten in de buurt stelden gelijk een zoektocht in naar de daders. Hierbij werd ook een politiehelikopter ingezet.

Ook werd via 'Burgernet' de hulp van burgers ingeroepen. De politie is een buurtonderzoek gestart en heeft daarbij hulp gekregen van het regionale Overvallenteam.

Helaas zijn de daders nog voortvluchtig. Het signalement van de daders: twee mannen met een marokkaans uiterlijk, waarvan de één mager te noemen was en de ander dik. Zij waren gekleed in een zwarte en een grijze jas en droegen een zwarte pet. Tijdens de overval droegen beide daders dus ook een sjaal. De daders zijn gevlucht op een grijze scooter.

De recherche van Bureau Zoetermeer onderzoekt de overval en is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over de verdachten. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel met M, 0800-7000.

Foto's: Marco Ferwerda en Martijn Adegeest

mrf_3167

mrf_3169

w-dsc_3870