Inbreker overlopen in woning Poeldijk | Regio15.nl

Inbreker overlopen in woning Poeldijk

th-img_1722Poeldijk - De bewoners van een woning aan de Fresiastraat zijn vanmiddag het slachtoffer geworden van een inbraak. Daarbij zijn twee inbrekers op heterdaad betrapt.


Poeldijk - Een 58-jarige bewoner van een woning aan de Fresiastraat betrapte donderdag 28 oktober rond het middaguur een inbreker in zijn woning. De man zat boven achter zijn computer toen iemand bij hem aanbelde. Omdat er meerdere keren op de bel werd gedrukt, keek de bewoner eerst door het raam van één van de slaapkamers naar buiten om te kijken wie er voor de deur stond. De bewoner zag een onbekende man staan en hij besloot niet open te doen.

Toen de bewoner vervolgens naar een andere kamer liep, trof hij daar tot zijn schrik een jongen aan die bezig was zijn lades te doorzoeken. Toen de indringer besefte dat hij betrapt was, spoot hij een vloeistof in het gezicht van de bewoner. Vervolgens liep hij naar beneden en nam hij de benen. Wel hoorde de bewoner hem nog met iemand praten.

De politie en ambulance werden gewaarschuwd; ook de brandweer is ter plaatse gekomen. De bemanning van de tankautospuit van de kazerne Monster is ter plaatse gekomen om uit te zoeken om wat voor vloeistof het ging. Uiteindelijk werd er geconcludeerd dat het vermoedelijk om pepperspray gaat.

Het slachtoffer is door ambulancepersoneel onderzocht. Voor de bewoners zal opvang worden geregeld in de vorm van bureau Slachtofferhulp.

De Technische Recherche is ter plaatse geweest om een onderzoek in te stellen.

De jonge indringer is vermoedelijk van Oost-Europese komaf. Hij is tussen de 1.50 en 1.70 m, tussen de 18 en 21 jaar oud, heeft een bol gezicht, zwart haar en een kleine snor. De politie is op zoek naar getuigen van deze inbraak. Heeft u donderdagmiddag 28 oktober tussen 12.00 en 13.00 uur iets verdachts gezien aan de Fresiastraat of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek naar deze zaak? Neemt u dan contact op met politiebureau Westland via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met de Stichting Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto's: Henk van der Plas

img_1714

img_1716

img_1717

img_1718

img_1722