Rijswijker bekent dubbele moord | Regio15.nl

Rijswijker bekent dubbele moord

img_9109_thumbRijswijk – De 27-jarige Rijswijker die wordt verdacht van de moord op zijn partner en haar 4-jarige zoon heeft een bekentenis afgelegd. De man is vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris, die de voorlopige hechtenis met 14 dagen verlengde.

 


De lichamen van moeder en zoon werden donderdag 7 oktober levenloos aangetroffen in een woning aan de Mandolinestraat in Rijswijk. De ontdekking werd gedaan nadat een deurwaarder die ochtend samen met een hulpofficier van justitie bij de woning aanbelden maar er niet werd open gedaan. Hierop waarschuwden ze de politie. De deurwaarder en hulpofficier van justitie waren daar omdat de woning van het gezin die ochtend zou worden ontruimd.

De Rijswijker vluchtte na de dubbele moord naar het buitenland waar hij op 15 oktober door de Italiaanse politie in Milaan kon worden aangehouden. De man verbleef daar in een hostel.

De verdachte werkte mee aan zijn overlevering en koos voor de verkorte procedure waardoor hij snel kon worden overgeleverd. De man is de afgelopen dagen verhoord. Het motief voor de dubbele moord ligt mogelijk in de naderende ontruiming op 7 oktober. De verdachte zit nog in alle beperkingen.

img_9116