ME voert charges uit in Ypenburg | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

ME voert charges uit in Ypenburg

t-sanbar_img_3491Den Haag - In het Haagse stadsdeel Ypenburg heeft de Mobiele Eenheid iets na 02.00 uur opgetreden tegen dronken en vernielzuchtige jongeren.Rond de kruising Hopmanstraat / Olieslagerlaan stond een groep jongeren die na de jaarwisseling voor overlast in de straat zorgde, onder andere door met zwaar vuurwerk te gooien. Op een gegeven moment zijn er ruiten van woningen (bewoonde en niet bewoonde) ingegooid en tevens werden langsrijdende poltiievoertuigen bekogeld.

Hierbij sneuvelde onder andere een ruit van een surveillancevoertuig. Hierop is besloten de ME in te zetten. Met jeeps, busjes en aanhoudingseenheden is de politie de wijk ingetrokken en werden enkele charges uitgevoerd. Rond 2.30 was de rust weergekeerd en heeft de ME zich teruggetrokken.

Volgens omwonenden was het dit jaar voor het eerst dat het in deze mate uit de hand was gelopen. Het is niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht, al ligt dat wel voor de hand.

De politie is op zoek naar de daders van de vernielingen. Kijk hier voor het persbericht van politie Haaglanden hierover.

Video: Rene Hendriks
{flv}20110101{/flv}

Foto's: Sander Paardekooper

w-sanbar_img_3479

w-sanbar_img_3482

w-sanbar_img_3485

w-sanbar_img_3487

w-sanbar_img_3491

w-sanbar_img_3493

w-sanbar_img_3494

w-sanbar_img_3498