Demonstrant dreigt zichzelf in brand te steken | Regio15.nl

Demonstrant dreigt zichzelf in brand te steken

IMG_1582
t-IMG_1582Den Haag - Door alert optreden wisten politieagenten woensdag 26 januari om 14.00 uur te voorkomen dat een 52-jarige man van Egyptische afkomst zichzelf in de brand stak.


Medewerkers van Bureau Orde en Bewakingsdiensten van het korps Haaglanden zagen tijdens hun diplomatieke surveillance dat voor de Egyptische ambassade aan de Badhuisweg een man op straat stond. Hij had een spandoek op zijn rug.

Toen gealarmeerde politieagenten vlak daarna aankwamen, zagen zij hoe de man zichzelf overgoot met een vloeistof. Op het moment hij die in brand probeerde te steken, overmeesterden de agenten hem. Na hem gepepperd en bespoten te hebben met een brandblusser, werd de man tegen de grond gewerkt.

De agenten brachten hem direct over naar een politiebureau, waar hij onder de douche werd gezet. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de man zich mogelijk overgoot met een spirtus-achtige vloeistof.

Mogelijk heeft zijn protest-actie iets te maken met de huidige politieke situatie in Egypte. Bij recente confrontaties tussen betogers en oproerpolitie zijn daar een aantal doden gevallen.

Video: René Hendriks

Foto: René Hendriks

w-IMG_1582