Grote fiets- en bromfietscontrole in Den Haag | Regio15.nl

Grote fiets- en bromfietscontrole in Den Haag

grote-marktstraat

th-DSC_0010Den Haag - In de Grote Marktstraat heeft de politie hedenavond een grote controle gehouden, waarin dit keer geen automobilisten maar tweewielers centraal stonden.


Het doel van de actie was de veelal slechte verlichting van voornamelijk fietsers onder de aandacht te brengen. De actie sluit aan bij de campagne 'Val op, daar kan je mee thuiskomen'.

Tijdens de actie werden niet alleen fietsen gecontroleerd, tevens werden diverse bromfietsen en scooters op de rollerbank gezet. Tegelijk werd natuurlijk ook bij deze catergorie op de verlichting gelet.

Gedurende de controle werden naar schatting meer dan 200 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder licht en werden er drie scooters in beslag genomen.

Eén persoon probeerde de controle te ontwijken, door na het bemerken van de controle er als een haas vandoor te gaan. Echter, op het Plein werd de persoon in kwestie alsnog door agenten staande en/of aangehouden. Een tweede persoon kreeg een boete voor het voeren van verkeerde verlichting, maar was het hier dermate niet mee eens dat deze zich agressief ging gedragen en daardoor onhandelbaar werd. De vrouw is hierop door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Kijk hier voor het persbericht van politie Haaglanden met nadere informatie en resultaten.

Foto's: Robert John Henderson

DSC_0004

DSC_0005

DSC_0010

DSC_0013

DSC_0014

DSC_0016

DSC_0024

DSC_0028

DSC_0031