2 aanhoudingen na heterdaad woninginbraak | Regio15.nl

2 aanhoudingen na heterdaad woninginbraak

politie-voorkant

t-7wlxfqDen Haag - Dankzij oplettende getuigen hield de politie maandag 7 februari op heterdaad twee mannen aan, die in een woning aan de Meppelweg hadden ingebroken.


De getuigen zagen hoe 's ochtends om 10.00 uur twee mannen in de woning aan de Meppelweg inbraken. Zij waarschuwden via 112 de politie en gaven goede informatie door.

Binnen enkele minuten waren politieagenten ter plaatse en omsingelden de woning. In de bewuste woning zagen zij twee personen lopen. Na eerst aangebeld en geklopt te hebben, forceerden agenten de deur. Met behulp van een politiehond ging de politie vervolgens naar binnen.

Op datzelfde moment zagen agenten, die buiten de woning stonden, één van de verdachten via de regenpijp naar beneden klimmen. Deze verdachte, een 35-jarige Hagenaar, werd aangehouden. De tweede verdachte, een 24-jarige man uit Delft, probeerde via een balkon te ontsnappen. Hij werd door politiehond Robbie aangehouden. Het bleek dat deze verdachte nog gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf van 13 dagen.

De recherche onderzoekt de zaak. De getuigen kregen dinsdag 8 februari uit handen van de betrokken agenten een bloemetje om hen te bedanken.

Foto's: Tim de Kleyn en Jan

w-kjyn

w-irrye

DSC_2731

DSC_2733