Vrachtwagen lekt olie; verkeer loopt niet meer gesmeerd | Regio15.nl

Vrachtwagen lekt olie; verkeer loopt niet meer gesmeerd

a44

th-DSC_9088-1Wassenaar - Een kraanwagen van de firma WagenborgNedlift kampte donderdagmiddag met een fors technisch mankement. Hierdoor stroomde liters hydrauliek-olie de weg op.


De bestuurder van de kraanwagen stond in een voorsorteervak van het laatste gedeelte van de A44, vlak voor de verkeerslichten bij het kruispunt met de Rozenweg, en was voornemens om rechtdoor de N44 op te gaan, toen hij een grote hoeveelheid olie onder zijn voertuig vandaan zag komen. Hierop heeft hij het voertuig uitgeschakeld en maatregelen genomen om verdere verspreiding van de olie tegen te gaan. Tevens werden diverse instanties op de hoogte gebracht van het ontstane probleem.

Vanwege het feit dat de kraanwagen op de snelweg stilstond, werd 'Incident Management' opgestart. Een berger werd ingeschakeld, alsmede Rijkswaterstaat. Ook werd een zogehete 'bots-absorber' ter plaatse gevraagd. Dit voertuig betreft een 'pijl'-vrachtwagen die een eind voor het incident wordt geplaatst, zodat eventuele doorrijders niet gelijk op het incident botsen.

Een monteur is ter plaatse gekomen en heeft de oorzaak, een stuk geslagen hydrauliek-leiding, kunnen traceren. Na reparatie kon de kraanwagen op eigen kracht richting zijn standplaats in Voorschoten rijden. De berger is daarop onverrichterzake retour gegaan.

Hierna is alle olie door een voertuig van een gespecialiseerd bedrijf opgezogen en is het wegdek schoongemaakt.

Ten tijde van het incident was de rechter rijstrook van het laatste deel van de A44, in de richting van Den Haag, enige tijd afgesloten. Dit had tevens als consequentie dat de afslag Wassenaar dicht was. Door het incident ontstond er een forse file op dit deel van de A44. Tussen 15.45 uur en 16.00 uur werd het weggedeelte weer vrijgegeven.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_9096-1

DSC_9078-1

DSC_9088-1

DSC_9099-1

DSC_9117-1

DSC_9128-1

DSC_9081-1