Grote verlichtingscontrole in winkelgebied | Regio15.nl

Grote verlichtingscontrole in winkelgebied

20110224-bogaard

DSC_6041 - thumbRijswijk - Politie Haaglanden organiseerde tijdens de koopavond op donderdag 24 februari 2011 tussen 18.30 uur en 21.30 uur in en rond het winkelcentrum 'De Boogaard' een grote verlichtingscontrole onder het motto "Val op, daar kun je mee thuis komen!”.


De hoofdzaak was een fiets/bromfiets verlichtingscontrole, waarbij ook een aantal bromfietsers en snorfietsers op constructiesnelheid zijn gecontroleerd.

In totaal ontvingen 61 bestuurders een bekeuring, waarvan 46 voor het niet voeren van goede verlichting. Zes bromfietsers ontvingen een bekeuring voor het halen van een te hoge constructiesnelheid op de rollertestbank. Drie van hen moesten het kentekenbewijs inleveren. Negen bestuurders werden op de bon geslingerd voor overige feiten.

Tijdens de controle hielden de agenten ook nog twee dames aan vanwege winkeldiefstal. De controle had een preventieve uitstraling naar de bezoekers in het winkelgebied. Er werd veel getwitterd, vermoedelijk bleven daardoor bromfietsjongeren uit de buurt.

Val op

"Val op, daar kun je mee thuiskomen" is de slogan van de landelijke publiekscampagne fietsverlichting. De boodschap van de campagne is dat verlichting belangrijk is voor de eigen veiligheid als fietser. Goede verlichting zorgt ervoor dat fietsers zelf alles beter zien én zij eerder gezien worden door andere weggebruikers.

Ondanks dat deze fietsverlichtingscampagne ieder jaar in de wintermaanden onder de aandacht van de weggebruikers wordt gebracht, hebben veel fietsers en bromfietsers de verlichting nog steeds niet op orde.

Foto's: Tim en Cees de Kleyn

DSC_6028

DSC_6030

DSC_6031

DSC_6041

DSC_6045

DSC_6046

DSC_6048