Bruggen blijven openstaan door storing | Regio15.nl

Bruggen blijven openstaan door storing

20110228-laakbrug

t-SanBar_IMG_6592Den Haag - De bewoners van de flats op de kruising van de Neherkade en de Rijswijkseweg kunnen niet zeggen dat ze een 'saai' uitzicht hebben.


De betreffende kruising is regelmatig het decor van aanrijdingen en zo nu en dan levert ook de aldaar gelegen brug de nodige filevorming en vertraging op. Zo ook vandaag.

Vanaf een uur of één vanmiddag blijft de Laakbrug namelijk door een storing openstaan. Hierdoor heeft het scheepvaartverkeer weliswaar ruim baan, maar het overige verkeer wordt hier ernstig door belemmerd. Zowel het openbaar vervoer, als het overige verkeer kunnen namelijk niet meer vanaf de Mercuriusweg, Neherkade en Rijswijkseweg richting Den Haag-Centrum rijden.

Dat heeft als consequentie dat zowel de buslijnen 26 en 54, als tramlijn 15 gestremd zijn dan wel moeten worden omgeleid en dat het overige verkeer moet worden omgeleid via het Leeghwaterplein. Monteurs zijn inmiddels bezig met het verhelpen van het euvel. Niet bekend is wanneer de reparatie afgerond zal zijn en de brug kan zakken.

De politie adviseert om dit kruispunt te mijden en te rijden via de Binckhorst of het Schenkviaduct.

Update 15.30 uur: Naast de Laakbrug staat ook de Binckhorstbrug, nabij de kruising Binckhorstlaan/Maanweg, open, als gevolg van dezelfde storing. Het verkeer ondervindt ernstige hinder.

Update 16:40 uur: De Binckhorstbrug is inmiddels weer omlaag en open voor het verkeer. Files hoeft men hier niet meer te verwachten, aangezien de brug door de storing niet meer omhoog kan.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Arie Tuit

w-SanBar_IMG_6589

w-SanBar_IMG_6592

w-SanBar_IMG_6601

w-SanBar_IMG_6618

Onderstaand: de brug op de Binckhorstlaan.

w-IMG_7875

WAT-IMG_0061