Politieman aangevallen door vandalen | Regio15.nl

Politieman aangevallen door vandalen

20110327-roerdompt-SanBar_IMG_7848Den Haag - Na een confrontatie tussen een agent en enkele vernielzuchtige jongeren, is vannacht in de Roerdompstraat, in het stadsdeel Ypenburg, één gewonde naar het ziekenhuis vervoerd.


De agent liep rond 03.00 uur met zijn diensthond, in zijn vrije tijd, aldaar op straat, toen hij zag dat een groep van 10 tot 15 jongeren over aldaar geparkeerde auto’s liep. De agent sprak de jongens hierop aan en maakte zich kenbaar als agent. Hij zegde de jongens vervolgens aan dat zij allen aangehouden waren en nam tegelijkertijd contact op met de meldkamer om bijstand van collega's te vragen.

Op dat moment vluchtte een deel van de groep jongens weg en een deel viel de agent aan. Hij liep daarbij enkele rake klappen op. De agent heeft zich verweerd en heeft zelf ook enkele klappen uit weten te delen. Zijn diensthond werd ook aangevallen en liep klappen en trappen op. Nochtans heeft de diensthond één van zijn aanvallers in diens been gebeten. Deze jongen raakte daardoor gewond en is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De agent raakte ook lichtgewond, maar is niet vervoerd.

In totaal heeft de politie twee aanhoudingen verricht in deze zaak. De schade aan de geparkeerde auto's bedraagt ongeveer 20.000 euro.

Kijk hier voor het persbericht van politie Haaglanden over dit incident.

Update 31-03: op woensdag 30 maart is een derde verdachte aangehouden in deze zaak.

Video: René Hendriks

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_7848

w-SanBar_IMG_7849

w-SanBar_IMG_7851

w-SanBar_IMG_7853