Grote verkeerscontrole Delft | Regio15.nl

Grote verkeerscontrole Delft

controle

t-DSC_0417Delft - Evenals dinsdagavond werd er vrijdag tussen 18.00 uur en 01.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden. Op het terrein van Rijkswaterstaat langs de A13 waren diverse instanties aanwezig om de voertuigen en hun bestuurders te controleren.


In totaal zijn er 118 voertuigen gecontroleerd. Tevens moesten alle bestuurders een blaastest ondergaan.

Er werden gedurende de controle 72 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersfeiten. De TOD constateerde een tweetal overbeladingen. Door het RDW werden een vijftal kentekenbewijzen ingevorderd. Ook namen zij één voertuig in beslag wegens een beroepschrift APK. Bij één aanhangwagen was geen kentekenplaat aanwezig; ook hier werd door het RDW tegen opgetreden.

Door één van de andere aanwezige instanties, de Vreemdelingendienst, werden 37 documenten nagekeken. Van deze documenten bleek er één vals te zijn. Het ging hier om een rijbewijs uit Guinee. Deze werd dan ook ingenomen en een bekeuring werd uitgeschreven. Drie andere buitenlanders hebben hun bekeuring ter plaatse betaald. Zes personen die wegens openstaande boetes gesignaleerd stonden bij de Vreemdelingendienst, hebben tijdens de controle deze boetes betaald.

De Belastingdienst legde beslag op 12 voertuigen, waarvan er 7 daadwerkelijk afgevoerd werden. In totaal werd er door hen een bedrag van € 10.767,00 geïnd.

Een radarvoertuig die voor de controle stond, heeft 97 voertuigen geflitst. De hoogst gemeten snelheid was 103 km/h, terwijl er 70 km/h is toegestaan. Tot slot werd een Fransman aangehouden, aangezien hij niet voldeed aan een bevel of vordering. Na aan het politiebureau 2 bekeuringen te hebben betaald, mocht hij zijn weg weer vervolgen.

Foto's: Chavez van Leeuwen

w-DSC_0405

w-DSC_0413

w-DSC_0423

w-DSC_0434

w-DSC_0438

w-DSC_0458

w-DSC_0492