Grote overlast door onweer blijft uit | Regio15.nl

Grote overlast door onweer blijft uit

zoetermeerth-30042011 249Haaglanden - Hoewel onweersbuien van welhaast apocalyptische afmetingen waren voorspeld en mensen zelfs dwingend werd geadviseerd niet de weg op te gaan, vielen de gevolgen van de onweersbuien vanavond en vannacht in deze regio mee.



Er waren in de regio een aantal forse onweersbuien, vergezeld van veel neerslag en wind, maar op het eerste gezicht leidde dat vrijwel nergens tot grote problemen of schade. Elders in het land leidde de hevige buien wel tot grote schade en overlast, werden bomen ontworteld en liepen kelders onder.

Wel is onder andere in een woning in de Elspeetstraat in Den Haag de bliksem in het dak geslagen. Hierdoor kwamen in twee slaapkamers de plafonds naar beneden. Een bewoonster, die in één van deze kamers op bed lag, kwam er wonderwel af met een paar snijwondjes. Na behandeling door het ambulancepersoneel bleek dat zij niet naar het ziekenhuis hoefde. Brandweer en Bouw- en Woningtoezicht hebben de woning geïnspecteerd en stichting Salvage bekommerde zich samen met de bewoners over schadebeperkende maatregelen en eventueel tijdelijk onderdak.

Foto's: Mike Boer en Peter Galjaard

w-DSC_0020

WMB-IMG_3461

WMB-IMG_3489

w-DSC_0031

w-DSC_0033

In Zoetermeer barstte het onweer rond middernacht los. Er waren talloze ontladingen van bliksem en er viel veel neerslag, onder andere in de vorm van grote hagelstenen. Ook viel in een groot deel van Zoetermeer de straatverlichting uit. In de loop van de nacht kon dat goeddeels verholpen worden.

Foto's: Raphael van Geldorp

WRG-30042011 249

WRG-30042011 262

WRG-30042011 407