Man met bijlen kopt ruit politievoertuig in | Regio15.nl

Man met bijlen kopt ruit politievoertuig in

aarnoutdrostlaan

th-DSC_0220Den Haag - De lichtelijk beschonken types beheersen deze dagen nogal het nieuws op deze site.



Was het jongstleden zondag een dronken drenkeling die zich heftig verzette tegen een hem aangeboden rit per ambulance. Vandaag deed een 30-jarige Poolse man in 'kennelijke staat' er op zijn manier alles aan om een lift naar het politiebureau te voorkomen.

De man bevond zich rond 20.15 uur met twee metgezellen bij een kinderspeelplaats aan de Aarnout Drostlaan in Laak, alweer zij zich nogal aangeschoten en luidruchtig gedroegen. Buurtbewoners hadden hierover geklaagd bij de politie. De twee metgezellen van de man hadden na aankomst van de politie aan één woord (lees: vordering) genoeg om zich uit de voeten te maken, maar de derde man was niet voornemens hieraan gevolg te geven en beledigde de agenten. Toen hij hierop werd aangehouden ging het mis....

Ten eerste bleek de man bij fouillering twee (!) forse bijlen in zijn broeksband bij zich te dragen (zie de 4e foto hieronder). Toen de man vervolgens werd geboeid werd hij zo kwaad dat hij pardoes een zijruit van het politievoertuig in kopte. Dat leverde hem behalve veel hoofdpijn ook een fikse hoofdwond op. De man bloedde ook heftig. Hierop werd een ambulance ter plaatse gevraagd. Nadat het ambulancepersoneel de man had verbonden is deze met de handboeien om, op zijn buik, naar het ziekenhuis vervoerd. Gezien het gebeurde werd de ambulance tijdens die rit voor de zekerheid vergezeld door een politie auto.

Eén van de agenten liep tijdens de worsteling verwondingen aan zijn been op. De man is aangehouden voor belediging, verzet met veroorzaken van letsel en de wet wapens en munitie.

Kijk hier voor het persbericht van politie Haaglanden over dit incident.

Video: Barbera Paardekooper

Foto's: Robert John Henderson

WRJ-DSC_0126

WRJ-DSC_0153

WRJ-DSC_0160

WRJ-DSC_0166

WRJ-DSC_0209

WRJ-DSC_0220