Wallabi uit het water gered | Regio15.nl

Wallabi uit het water gered

IMG_2254

t-IMG_2253Leidschendam - Gisteravond laat twijfelde een man in recreatiegebied Vlietland aan de verstandelijke vermogens van een passant, toen die riep "hé, er loopt een kangeroe op je steiger".


Toch bleek er inderdaad een vreemde gast op het terrein rond te lopen: een wallabi. Dit kleine familielid van de kangeroe is ook een buideldier, afkomstig uit "down under".

Pogingen om het dier te vangen of te lokken liepen op niets uit. Uiteindelijk sprong het dier het water in en zwom weg. Door de duisternis verloren ze hem vervolgens uit het oog.

Na enige tijd kon de bezorgde familie de wallabie weer in het water traceren. Het dier was inmiddels uitgeput en verkleumd en liet zich nu eenvoudig pakken. Hij werd naar binnen gehaald om droog gewreven en opgewarmd te worden. Na een half uur liefdevolle verzorging ging het weer stukken beter met de wallabi.

De gewaarschuwde dierenambulance nam het dier mee en zette het "op de post" onder een warmtelamp om de laatste kou er uit te krijgen. Hier kon de wallabi ook even in alle rust bijkomen van zijn avontuur.

Het is niet duidelijk waar het dier vandaan komt. Mogelijk is het elders ontsnapt. Er is sprake van een wallabi die in de afgelopen weken in omgeving van Stompwijk gezien is; het is dus waarschijnlijk dat het om dit dier gaat.

Update: Het blijkt inderdaad dat de wallaby afkomstig is uit Stompwijk. De eigenaar heeft zich inmiddels gemeld.

Foto's en video: Rene Hendriks


w-IMG_2251

w-IMG_2253

w-IMG_2258