Ontruiming kantoorpanden Reinier de Graaf ziekenhuis | Regio15.nl

Ontruiming kantoorpanden Reinier de Graaf ziekenhuis

reinier

th-JFA 046Delft - Een hoop commotie, vanmiddag na 12.00 uur op het terrein van het Reinier de Graaf ziekenhuis aan de Reinier de Graafweg.



In eerste instantie werd de brandweer ter plaatse gestuurd voor een hulpverlening, waarop de tankautospuit van Delft is gaan rijden. Hierna volgde een automatische brandmelding vanuit het pand en daarop is de tankautospuit van Den Hoorn gealarmeerd en ter plaatse gegaan.

Al snel bleek het hier te gaan om een heel ander soortig incident. Op de 14de etage van de zusterflat bleek een persoon een (uiteindelijk geslaagde) poging tot zelfdoding gedaan te hebben, door gebruik te maken van chemicaliën. Hierop is ook een ambulance ter plaatse gekomen.

Aangezien de chemicaliën ook waren vrijgekomen, werd de inzet gelijk geclassificeerd als 'Ongeval Gevaarlijke Stoffen', waarna ondere andere de Adviseur Gevaarlijke Stoffen, de Gevaarlijke Stoffen Eenheid van kazerne Den Haag-Laak en de haakarmbak met bijbehorende OGS-container van kazerne Delft ter plaatse werd gestuurd.

Ook schaalde de hulpdiensten op bestuurlijk niveau op naar GRIP1. Dit ten einde een gecoördineerd overleg met elkaar te kunnen voeren.

Op last van de brandweer en de politie werd de zusterflat ontruimd. In dit bouwdeel van het ziekenhuis bevinden zich geen patiënten en derhalve is hun zorg ook niet in gevaar gekomen. Ook werd een deel van de Reinier de Graafweg afgezet.

Nadat de persoon naar buiten was gedragen en voor de omgeving de situatie weer veilig was, is het gebouw, behoudens de verdieping waar het trieste gebeuren zich afgespeeld heeft, weer vrijgegeven.

JFA 046

JFA 0115

jfa 2254

JFA 0458

JFA 2258

JFA 5598