Bewoners Ypenburg bepalen lokatie controles | Regio15.nl

Bewoners Ypenburg bepalen lokatie controles

ypenburgseboslaanth-IMG_6987Den Haag - Bewoners van het stadsdeel Ypenburg hebben de afgelopen tijd de kans gehad om te bepalen op welke locaties de politie op snelheid moet controleren.



Dat hebben de mensen volop gedaan en daar is een top drie uitgekomen. De agenten van het bureau controleren op deze locaties en nemen een aantal stemmers mee als ‘Burger in Blauw’. Dit om te kijken of daar inderdaad te hard gereden wordt, waardoor de verkeersveiligheid in het geding komt.

Via de poll op de website www.ypenburg.nu stemden mensen op één van de twintig genoemde locaties. Op de locaties waarop het meest werd gestemd, controleert de politie vervolgens op verschillende momenten de snelheid.

Nog dit jaar maakt de politie de uitkomsten van de controles bekend. Deze deelt de politie ook met de gemeente. Een uitkomst kan zijn dat de politie vaker op een locatie gaat controleren. Mochten er voor wat betreft snelheidsovertredingen echte probleemlocaties tussen zitten, kunnen politie en gemeente samen zoeken naar een oplossing zoals een aanpassing van.

De eerste van de lokaties waar een snelheidscontrole is gehouden, betreft de Ypenburgse Boslaan. Vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur werd daar een lasercontrole gehouden. Een aantal automobilisten is naar de kant gehaald in verband met een overschrijding van de maximum snelheid. Deze bedraagt aldaar 50 km/u. De hardst gemeten snelheid tijdens de controle deze middag bedroeg 70 km/u.

Volgens een woordvoerder van de politie ter plaatse, leent deze weg zich weliswaar om het gas wat dieper in te drukken en kan 'te snel' een subjectieve beleving zijn van een omwonende. Maar desondanks bevinden zich een aantal kruispunten op de Ypenburgse Boslaan en is het met name daar waar de gevaarsetting het grootst is. In elk geval zijn er nog geen cijfers bekend waaruit blijkt of er daadwerkelijk gemiddeld veel te snel wordt gereden op de Ypenburgse Boslaan.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen en Machiel Janssen

WRE-IMG_6987

WRE2-IMG_7009

WRE-IMG_6997

WRE-IMG_7012

WMJ-IMG_4089

WMJ-IMG_4101

WMJ-IMG_4106

WMJ-IMG_4119