Overval op woning Goeverneurplein; bewoner gewond | Regio15.nl

Overval op woning Goeverneurplein; bewoner gewond

IMG_0026KOP

t-SanBar_Goeverneurplein_IMG_2924Den Haag - Bij een overval op een woning aan het Goeverneurplein is vanavond een 66-jarige bewoner gewond geraakt.



Toen de 59-jarige vrouw des huizes rond 20.15 uur thuis kwam, werd zij overmeesterd door drie in het zwart geklede mannen. Zij bedreigden haar met een wapen. Doordat de vrouw begon te gillen, had haar echtgenoot – die op dat moment al thuis was - direct door dat er wat mis was. Bij de worsteling die vervolgens ontstond liep hij een hoofdwond op. Daarna gingen de overvallers er onverrichter zake vandoor. De vrouw liep bij de overval blauwe plekken en kneuzingen op.

Nadat de bewoners alarm hadden geslagen, startte de politie direct een groot onderzoek. Terwijl medewerkers van Forensische Opsporing en rechercheurs van zowel Bureau Laak als het speciale overvallenteam onderzoek deden in en om de woning, gingen agenten in de omgeving naar de daders op zoek. Hierbij werd ook een politiehelikopter ingezet. Ook is er een Burgernetmelding uitgegaan.Tot nu toe zonder resultaat.

Het onderzoek naar de overval is nog in volle gang. De recherche van Bureau Laak is hierbij dringend op zoek naar getuigen. De drie overvallers hadden een donkere huidskleur en waren vermoedelijk rond de 20 jaar oud. Alledrie waren geheel in het zwart gekleed. Opvallend was dat één van hen een felgekleurde sjaal droeg, met zogenoemde ‘rastakleuren’ (geel, rood en groen). Mensen die de mannen (her)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Laak, op telefoonnummer 0900-8844. Ook mensen die dinsdagavond rond 20.15 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het Goeverneurplein, worden dringend verzocht zich te melden.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper

w-IMG_0024

w-SanBar_Goeverneurplein_IMG_2926

w-IMG_0032

w-SanBar_Goeverneurplein_IMG_0030

w-SanBar_Goeverneurplein_IMG_0037

w-SanBar_Goeverneurplein_IMG_2924

w-SanBar_Goeverneurplein_IMG_0050