Politie lost schoten bij aanhouding verdachte overval | Regio15.nl

Politie lost schoten bij aanhouding verdachte overval

copernicusplein th-IMG_5707Den Haag - De politie heeft vanavond waarschuwingsschoten moeten lossen bij de aanhouding van de verdachte van een overval.



De overval vond even voor 18.00 uur plaats op een tabakswinkel aan het Copernicusplein. De melding was dat er bij de overval een vuurwapen zou zijn gebruikt. Terwijl enkele agenten zich bij de winkel ontfermden over het slachtoffer en een 'plaats delict' creeërden, gingen andere eenheden in de omgeving op zoek naar de dader, die vermoedelijk een geldbedrag had buitgemaakt.

Een agent zag even later op de kruising Laan van Meerdervoort/Fahrenheitstraat een jongen in de tram stappen, die aan het signalement van de overvaller voldeed. De agent ging de tram met zijn auto achterna. Toen de jongen ter hoogte van de Conradkade uitstapte, sprak de agent de jongen aan. Hierop ging deze ervandoor.

Er onstond een achtervolging te voet, waarbij de agent tweemaal een waarschuwingsschot loste. De verdachte weigerde de stoppen, maar kon op de Regentesselaan door de agent worden bijgehaald. Daarop ontstond een worsteling.

Terwijl de agent de verdachte probeerde te boeien, werd hij plotseling belaagd door een omstander. Deze 79-jarige man uit Den Haag sloeg de agent in het gezicht met een tas, waarin lege flessen zaten. De agent liep hierdoor letsel op in het gezicht. Collega's van de politieman hielden de man aan, waarna ook de verdachte van de overval kon worden aangehouden. De verdachte van de overval, een 19-jarige uit Oosterhesselen, zit nog altijd vast. De 79-jarige man is na verhoor heengezonden.

Zowel bij de tabakswinkel als bij de tweede locatie is een 'plaats delict' afgezet. Het PD op de Laan van Meerdervoort was dusdanig ruim dat onder andere Randstadrail 3 en tramlijn 11 in beide richtingen gestremd waren.

Medewerkers van bureau Forensische Opsporing hebben op beide locaties uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij is ook een speurhond van de Koninklijke Marechaussee ingezet.

Bent u getuige geweest van de overval, de achtervolging of de aanhouding van de verdachte, neem dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Kijk hier voor het persbericht van politie Haaglanden.

Video: Ferrie van der Geer (locatie: Laan van Meerdervoort, Den Haag)

Video: Ferrie van der Geer (locatie: Coperniusplein, Den Haag)

Foto's: Shane Alders en Sander Paardekooper

WSA-IMG_5687

WSA-IMG_5691

WSA-IMG_5707

WSA-IMG_5710

WSA-IMG_5724

WSA-IMG_5735

WSP-IMG_1226

WSP-IMG_1227

WSP-IMG_1269

WSP-IMG_1260

WSP-IMG_1276

WSP-IMG_1309

WSP-IMG_1322

WSP-IMG_1325