Overval op bloemenkiosk Dr. H. Colijnlaan | Regio15.nl

Overval op bloemenkiosk Dr. H. Colijnlaan

IMG 2884t-IMG 2881

Rijswijk - Een bloemenkiosk op de hoek van de Dr. H. Colijnlaan met de Huis te Landelaan is vanmiddag overvallen.


Politieagenten die snel ter plaatse waren, konden in de directe nabijheid een 27-jarige Poolse verdachte aanhouden.

De man stapte de bloemenkiosk binnen, bedreigde de medewerkster met een steekwapen en dwong haar tot afgifte van een geldbedrag. Hierna rende de man met een onbekende buit weg, in de richting van de Dr. H. Colijnlaan en de nabijgelegen straten.

Snelle aanhouding
De politiemeldkamer stuurde direct al het aanwezige personeel naar de locatie en verstuurde een Burgernet-bericht. Ook leden van het Parate Peloton (ME) deden mee aan de zoekactie. Zij zagen in de Generaal Vetterstraat een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Bij zijn aanhouding beschikte de man over een flink bedrag aan contant geld. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in naar de overval en de betrokkenheid van de nu aangehouden verdachte.

Tips? Bel de politie!
De politie komt dan ook graag in contact met mogelijke getuigen die op de Dr. H. Colijnlaan, danwel die in de straten in de richting de Generaal Vetterstraat liepen en wellicht de overvaller hebben zien lopen. De man - met een vlassig snorretje - had een lengte van circa 1.70 meter lang en was gekleed in een spijkerbroek met donkere jas. Heeft u nog tips? Bent u daarnaast getuige geweest van deze overval? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Rijswijk, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Overvallenprotocol
Om de pakkans van overvallers verder te vergroten – en dan met name in zogenoemde heterdaadsituaties, direct na een overval – werkt politie Haaglanden sinds 01 september van het vorig jaar met een speciaal meldkamerprotocol. Onderdeel hiervan is de Staat van Politie Alarm (SPA) dat na elke overval wordt afgekondigd. Zodra een SPA van kracht is, worden alle beschikbare politiemensen ingezet. De meldkamer positioneert op hen op strategische plekken, zowel in de directe omgeving van de 'plaats delict' als op wegen die de wijk, stad of regio uitleiden. Doel is om de overvaller(s) in te sluiten en hun de vluchtweg te blokkeren. Hierbij worden ook de locaties meegenomen waarvan bekend is dat er overvallers of leden van een criminele jeugdgroep komen. Na een overval zullen politiemensen zich richten op dergelijke locaties binnen een straal van twee vierkante kilometer rond het overvallen object. Uit onderzoek blijkt dat 50 procent van de daders binnen een straal van twee kilometer van het overvallen object woont.

Tekst: Politie Haaglanden

Video: Maurice Schotman

Foto's: Ruben van Essen, Sander Voogel en Maurice Schotman

w-IMG 2895

 MG 5195

w-IMG 2875

DSCF7425

w-IMG 2878

w-IMG 2881

w-SV1

w-SV3

w-SV2

w-IMG 2884

 MG 5227

 MG 5231