Overval op wedkantoor in Nootdorp | Regio15.nl

Overval op wedkantoor in Nootdorp

dorpsstraatth-IMG 3966Nootdorp - Twee mannen hebben vanochtend een wedkantoor overvallen aan de Dorpsstraat.


Twee onbekende mannen overvielen om 11.15 uur het wedkantoor in de Dorpsstraat. Eén van de mannen bedreigde de aanwezige personen met een wapen, terwijl de ander op zoek ging naar geld. Het tweetal verliet vervolgens het pand met de buit en liep weg in de richting van het Oosteinde.

De daders zijn na de overval gevlucht, waarna de politie een uitgebreide zoektocht naar de daders is begonnen in de omgeving. Hierbij zijn 28 politie-eenheden ingezet. Tevens werd gebruik gemaakt van de politiehelikopter en een speurhond. Het publiek werd via Burgernet gevraagd uit te zien naar de daders.

De politie heeft in de Dorpsstraat een ruim 'plaats delict' afgezet. Medewerkers van bureau Forensische Opsporing hebben ter plaatse een onderzoek uitgevoerd.

Agenten hielden vlak na de overval een man aan voor mogelijke betrokkenheid bij de overval. Uit onderzoek bleek later dat hij niets met de overval te maken had. Deze man is weer vrijgelaten.

Van de overvallers is het volgende signalement bekend:

- Dader 1: een lichtgetinte man van ongeveer 30 jaar oud met zwart haar en netjes geschoren bakkebaarden. Hij droeg een groene sjaal voor zijn mond, een donkere broek, een grijs vest/jas met een rits en had donkere handschoenen aan. Hij sprak Nederlands en had een zwarte rugzak bij zich.

- Dader 2: een blanke man van ongeveer 30 jaar oud met een Oost-Europees uiterlijk. Hij had een gezet postuur en een bol gezicht. Hij droeg een lichtkleurige broek en een donker grijs/blauw vest, met op de voorzijde in grote witte letters ‘Nike’.

Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met het Twisterteam, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Jonathan de Bruin

WSP-IMG 3968

WSP-IMG 3965

WJB-IMG 9238

WSP-IMG 3967

WSP-IMG 3969

WSP-IMG 3970

WSP-IMG 3971

WSP-IMG 3973

WJB-IMG 9298

WJB-IMG 9276

WJB-IMG 9243