Aanhoudingen in verband met poging woningoverval | Regio15.nl

Aanhoudingen in verband met poging woningoverval

regentesselaanth-IMG 5195Den Haag - De politie heeft op de Regentesselaan en omgeving drie aanhoudingen verricht in verband met een mislukte overval op een woning.


Rond 13.00 uur werd op de Regentesselaan een auto staande gehouden die daarbij zou zijn gebruikt.

De verdachten vielen op toen zij zich nogal omzichtig en verdacht gedroegen in een auto in de omgeving van de Van Ostadestraat. Toen één van de mannen uit die auto door een buurtbewoner werd aangesproken, ontstond er een discussie over hun aanwezigheid in de straat. Hierbij trok de buurtbewoner een rugzak uit de auto en ontdekte daarin enkele bivakmutsen en een vuurwapen. De inzittenden van de auto reden hierop direct weg.

Direct naar het politiebureau

De alerte buurman meldde zich direct met de rugzak aan het politiebureau Hoefkade. De meldkamer van politie Haaglanden verspreidde onmiddellijk een bericht voor alle politie-eenheden en kort na dit bericht zagen agenten de auto rijden op de Regentesselaan.

Twee inzittenden werden aangehouden; één van hen heeft nog een - mislukte - vluchtpoging ondernomen. Omdat werd vermoed dat deze verdachte op de vlucht iets had weggegooid, hebben politiemensen de omgeving van de De Gheijnstraat en de Gaslaan, waar de man heen was gevlucht, uitgekamd. Er is in ieder geval een vuurwapen aangetroffen bij de aanhouding.

De auto is door een politiekraan afgevoerd naar bureau Zichtenburg ten behoeve van nader onderzoek. De Regentesselaan was enige tijd afgesloten in verband met de aanhoudingen.

Poging overval

De politie sluit niet uit dat het drietal betrokken is geweest bij een incident op donderdag 05 april, waarbij omstreeks 23.00 uur drie personen vermoedelijk in de Van Ostadestraat probeerden bij een woning binnen te dringen. Door kordaat optreden van de bewoonster kon zij dat voorkomen. De politie onderzoekt of het drietal daarbij betrokken is geweest. Het drietal zit nog vast.

Volgens een woordvoerster van de politie staat overigens wel vast dat de verdachten de verkeerde woning hadden uitgezocht voor de nieuwe overval.

Foto's: Ruben van Esssen en Dejan Jeremic

WDJ-IMG 1974

WDJ-IMG 1976

WRE-IMG 5162

WRE-IMG 5170

WRE-IMG 5193

WRE-IMG 5196