Poging overval op juwelier Theresiastraat | Regio15.nl

Poging overval op juwelier Theresiastraat

overval-KOPoverval-thumbDen Haag - Omstreeks 11.00 uur hebben twee mannen een poging gedaan tot het overvallen van een juwelier in de Theresiastraat.



De politie onderzoekt de poging tot overval van de juwelier. Vermoedelijk probeerden twee mannen de 40-jarige eigenaar van de zaak te beroven.

Eén van de mannen, gekleed in een rood geruit overhemd, kwam de winkel binnen en sprak met de 40-jarige eigenaar. De eigenaar van de zaak probeerde met de man in gesprek te komen en zag tot zijn ontzetting dat hij gewapend was. Hij wist de man min of meer de winkel uit te duwen en sloot direct de winkel. Hierna zag hij dat deze man en een tweede verdachte hard wegrende in de richting van de Wilhelminastraat. Het duo is in die straat vermoedelijk op een fiets gestapt en weggereden.

De politie startte direct een grote zoektocht naar de twee vermoedelijke overvallers. Eén van de twee blanke mannen droeg op het moment van de overval een rood geruit overhemd; de ander een blauwe blouse. De man met het rood geruite overhemd is circa 1.85 meter lang en is tussen de 40 en 45 jaar oud. Politieagenten vonden in de directe nabijheid een rood geruit overhemd. Deze werd veiliggesteld. Een verdere zoektocht naar de twee verdachten had geen resultaat.

Bent u getuige geweest van deze overval? Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Of heeft u de twee mannen kort voor de overval in de buurt van de juwelier zien lopen? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen

overval1

overval2

overval3

overval4

overval5

overval6

overval7

overval8

overval9