Poging overval op geldloper Parkweg | Regio15.nl

Poging overval op geldloper Parkweg

20120604-kopt-overvalvoorburg peen0146Voorburg - Twee onbekende mannen hebben vanmiddag omstreeks 15.30 uur gepoogd om op de Parkweg een medewerker van een geldwagen te overvallen.


Dat gebeurde toen hij een geldautomaat wilde vullen bij een leegstaand pand. Hij werd onaangenaam verrast door twee overvallers, die zich toegang hadden verschaft tot het pand. Zij bedreigden de geldloper met een wapen en sloegen en schopten hem. Hierbij is de geldloper onder andere lichtgewond geraakt aan zijn hoofd. Na de poging zijn twee mannen weggerend in de richting van het Van Wassenaer Hoffmanplein en station Voorburg en zijn daar in een auto gestapt. Zij droegen witte overalls en zwarte petjes.

De politie zette de directe omgeving van de geldwagen af en posteerde op strategische punten in de wijde omgeving extra politieauto's om naar de overvallers uit te kijken. Bovendien werd de politiehelikopter aangevraagd, om zodoende vanuit de lucht te zoeken. De politiehelikopter is ook daadwerkelijk kort boven het incident geweest, maar is daarna weggeroepen om daders te zoeken bij de volgende overval: die in de Dorpsstraat in Zoetermeer.

Specialisten van de dienst FO (Forensische Opsporing) kwamen ter plaatse om de sporen van de overval vast te leggen. Vanuit de firma G4S kwamen collega's ter plaatse om de bemanning van de geldwagen te ondersteunen.

De Parkweg was korte tijd in beide richtingen voor het verkeer afgesloten, maar na een half uur mocht het verkeer toch weer doorstromen.

Video: René Hendriks

Foto's: René Hendriks, Robert Johnson, Lucien de Vries

w-overvalvoorburg rj1

w-overvalvoorburg peen0145

w-overvalvoorburg lucien1

w-overvalvoorburg peen0150

w-overvalvoorburg lucien2

w-overvalvoorburg rj4

w-img 7515