Woningoverval in Leidschendam | Regio15.nl

Woningoverval in Leidschendam

kop-overval-lst-img 2714

Leidschendam - Twee nog onbekende mannen hebben vanmiddag rond kwart voor vier een overval gepleegd op een flatwoning aan de Burgemeester Caan van Necklaan.


De mannen hebben bij de overval op brute wijze apparatuur en een portemonnee buitgemaakt.

Het slachtoffer, een 38-jarige man uit Leidschendam, had een afspraak met iemand in zijn woning. Op een gegeven moment zag het slachtoffer in zijn huis niet alleen de man met wie hij een afspraak had, maar ook een tweede man. Het slachtoffer werd direct naar de grond gewerkt en de verdachten zagen kans om zijn portemonnee weg te nemen. Vervolgens is het slachtoffer vastgebonden en konden de verdachten ook apparatuur bemachtigen. Daarna zijn de overvallers in onbekende richting gevlucht.

De politie heeft na de overval gelijk met veel voertuigen een zoektocht in de omgeving uitgevoerd naar de dader. Ook werd er een Burgernet-actie op touw gezet. Dat heeft tot op heden nog niet geleid tot de aanhouding van de daders.

Bij de flat is een 'plaats delict' afgezet. Rechercheurs hebben een buurtonderzoek gehouden, terwijl de Forensische Opsporing van politie Hollands-Midden het technisch onderzoek ter plaatse heeft uitgevoerd.

De eerste verdachte, met wie het slachtoffer een afspraak had, is rond de dertig jaar, heeft een normaal postuur en is ongeveer 1.76 meter lang. Hij heeft zwart kortgeschoren haar en een Arabisch uiterlijk. Hij droeg een donkerblauwe broek, een bruin shirt met opdruk en lichtbruine schoenen met witte zool. Hij fietste op een grijze damesfiets met een kinderzitje achterop. De tweede verdachte had eveneens een Arabisch uiterlijk, hij droeg een witte trui met daar overheen een jas.

Personen die getuige zijn geweest of die informatie hebben over de overval kunnen contact opnemen met de recherche van politiebureau Leidschendam-Voorburg, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem, op nummer 0800-7000.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen

w-img 2659

w-img 2660

w-img 2662

w-img 2664

w-img 2670

w-img 2690

w-img 2692

w-img 2698

w-img 2700

w-img 2705

w-img 2710

w-img 2714