Woningoverval Katwijkerlaan Pijnacker | Regio15.nl

Woningoverval Katwijkerlaan Pijnacker

20121012-katwijkerlaan-kopt-jonathan2

Pijnacker - De politie hield vrijdag op de Christoffel Plantijnstraat in Den Haag een 33-jarige Portugees aan op verdenking van een woningoverval eerder op de dag op de Katwijkerlaan in Pijnacker.


Vrijdag omstreeks tien uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een woning aan de Katwijkerklaan. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat het niet een inbraak betrof, maar een overval op een woning. Hierbij werd door een aantal verdachten de aanwezige bewoonster bedreigd met een wapen en wisten zij een aantal goederen uit de woning mee te nemen. De mannen vertrokken in een donker kleurige BMW Cabrio.

De politie verstuurde direct een Burgernet- en een Twitter-bericht alsmede een bericht voor alle wagens om uit te zien naar de inzittenden van het betreffende voertuig.

Rond half zes werd de bewuste auto gezien op de Binckhorstlaan in Den Haag, alwaar een man stond te tanken bij het daar aanwezige tankstation. De 33-jarige man van Portugeese afkomst kon korte tijd later worden aangehouden.

Uit het eerste onderzoek bleek dat de man vermoedelijk niets met de overval te maken heeft gehad. Hij werd dan ook in vrijheid gesteld. De auto werd wel door de agenten inbeslaggenomen, aangezien deze bij de overval was gebruikt. De recherche zet het onderzoek naar de eigenaar van deze auto en de andere verdachten voort.

Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Pijnacker, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Foto's: Jonathan de Bruin

w-jonathan2

w-jonathan3

w-jonathan4

w-jonathan5