Overvallers juwelier klemgereden Kruithuisweg | Regio15.nl

Overvallers juwelier klemgereden Kruithuisweg

PEEN9641t-PEEN9625

Delft - De politie heeft na een achtervolging 4 mannen klemgereden. Zij worden verdacht van een overval op een juwelier in de Delftse binnenstad.


Rond 10.00 uur kwamen drie mannen de juwelierszaak "Warnaars" aan de Brabantse Turfmarkt binnen. Ze bedreigden de aanwezigen en gingen er met een nog onbekende buit vandoor. Ze stapten in een vluchtauto en ging er vandoor in de richting van de snelweg A4.

Door het mooie weer was het druk in het centrum van Delft en zaten er veel mensen op terrasjes buiten. De politie kon dus beschikken over veel getuigen en heeft meerdere rechercheurs ingezet om alle getuigen te kunnen horen.

De politie ging direct met alle beschikbare eenheden op zoek naar de overvallers. Een kwartier na de overval werd een auto gezien die voldeed aan het signalement. Na een korte achtervolging door Delft-Zuid is de auto klemgereden op de Kruithuisweg.Hierbij werd o.a. de middenberm een paar keer gekruisd. Een politiehelikopter coördineerde de achtervolging vanuit de lucht.

De vier inzittenden zijn aangehouden. Onderzocht wordt of zij daadwerkelijk betrokken zijn bij de overval.

Zoals gebruikelijk bij aanrijdingen waarbij politievoertuigen betrokken zijn, heeft de VOA de sporen op de Kruithuisweg vastlegd.

Video (Kruithuisweg, aanhouding): Wesley van Galen

Video (Kruithuisweg): Rene Hendriks


Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer, @vanderKlaauw en Rene Hendriks
w-20130723-Delft-1

w-20130723-Delft-3

w-BP2FaMPCcAA VxG.jpg large

w-PEEN9625

w-PEEN9647

w-PEEN9654

w-PEEN9677

w-PEEN9685