21-jarige aangehouden na overval Weimarstraat | Regio15.nl

21-jarige aangehouden na overval Weimarstraat

Weimarstraat-KOPt-Weimarstraat-4Den Haag - Kort na een overval op een Thais restaurant aan de Weimarstraat heeft de politie een 21-jarige Hagenaar kunnen aanhouden als verdachte.

Het restaurant werd omstreeks zes uur overvallen door een toen nog onbekende man. Hij bedreigde het personeel en gebruikte daarbij een mes. Hij nam een nog onbekend geldbedrag mee en rende vervolgens weg in de richting van het nabijgelegen politiebureau.

Dit was geen goede keuze van de man. Agenten die reageerden op de overvalmelding stuitten op de man en hielden hem daar meteen aan.

Eenmaal ter plaatse bij het restaurant heeft de politie een onderzoek opgestart. Agenten hebben onder andere meerdere getuigen in en rond het restaurant gehoord. Meerderen van hen verklaarden dat de man na de overval op straat sprak met een onbekend persoon. De politie kreeg hieruit het vermoeden dat deze persoon ook betrokken was bij de overval.

De recherche heeft sporenonderzoek gedaan in het restaurant en in de directe omgeving.

Enige tijd na de eerste melding van de overval, kwam bij het bureau een melding binnen dat er kort voor de overval bij een tankstation op de hoek van de Valkenboslaan met de Loosduinseweg een man gedreigd had met een mes. De man had direct het tankstation weer verlaten.

De recherche onderzoekt of de aangehouden verdachte ook bij dit incident betrokken is geweest. Het signalement van deze man: een man met een Noord Afrikaans onverzorgd uiterlijk, tussen de 20 en 30 jaar oud en droeg een zwart bomberjack. De man liep weg in de richting van de Valkenboslaan.

Heeft u woensdagavond iets gezien op of rond de Weimarstraat? Of heeft u iets gezien van de bedreiging bij het tankstation? Als u informatie heeft die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachte, belt u dan met de recherche van Bureau Segbroek via 0900 8844. Liever Anoniem? Bel Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Dejan Jeremic en Sander Paardekooper

 w-Weimarstraat-D1

w-Weimarstraat-3

w-Weimarstraat-2

w-Weimarstraat-4

w-Weimarstraat-D2

w-Weimarstraat-5

w-Weimarstraat-6