Overvallers direct in de kraag gevat na overval | Regio15.nl

Overvallers direct in de kraag gevat na overval

20131022-loosduinsekade-kopt-IMG 5973Den Haag - Na een overval op een supermarkt zijn de twee overvallers na een korte achtervolging direct in de kraag gevat.

Omstreeks kwart over vijf overvielen twee mannen een supermarkt aan de Loosduinsekade. Zij bedreigden de aanwezige winkelmedewerkers met een vuurwapen en eisten geld. Direct werd er door omstanders 1-1-2 gebeld en werd er contact gelegd met de politiemeldkamer. Direct werden allen beschikbare eenheden die in de buurt waren ter plaatse gestuurd.

Dit resulteerde erin dat agenten bij de supermarkt zagen dat een auto met daarin twee mannen hard wegreed. Direct werd er door meerdere agenten de achtervolging ingezet. Deze achtervolging eindigde in de van Damstraat. Hier stapte de inzittenden van de vluchtauto uit en renden weg in de richting van de ’s-Gravenzandelaan. Onderweg verloren de twee een deel van hun buit.

Op die ’s-Gravenzandelaan hield de politie één verdachte aan, een 21-jarige Hagenaar. Bij deze aanhouding hielden agenten hun vuurwapen op de verdachte gericht.

De andere overvaller rende een naastgelegen bouwmarkt in. In deze bouwmarkt werd de tweede overvaller aangehouden. Ook deze overvaller werd door de politie onder schot gehouden, wat in de bouwmarkt een hoop commotie veroorzaakte. Beide overvallers werden geboeid naar het politiebureau afgevoerd en zullen daar verhoord.

De auto van de twee verdachten werd afgesleept door de politiekraan, en zal later op sporen worden onderzocht.

Video: Nick van der Toorn

Foto's : Nick van der Toorn en Martin Koning

w-IMG 5950

w-IMG 5957

w-IMG 5968

w-IMG 5973

w-Vluchtwagen-overval

w-IMG 5981

w-IMG 5987