Overval op bedrijfsbusje Koxwater | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Overval op bedrijfsbusje Koxwater

Koxwater-KOPt-Koxwater-Rene-5Den Haag - Vanmiddag rond half vier werd een medewerker van een bedrijf overvallen door twee onbekende mannen.


Rond half vier werd de politie gebeld dat er een overval was gepleegd op de medewerker van het bedrijf. Deze stond met zijn bedrijfswagen geparkeerd aan het Koxwater in de Haagse wijk Ypenburg.

De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Daar vertelde het slachtoffer dat hij zojuist was bedreigd door twee mannen met bivakmutsen op. Die wildem hem uit de bestelauto trekken. Het slachtoffer duwde de mannen weg, sprong uit zijn auto en rende weg. De verdachten achtervolgden de man en wisten hem in te halen. De drie mannen raakten met elkaar in gevecht, waarbij het slachtoffer lichte verwondingen op liep. Hierna renden de twee verdachten zonder buit weg.

Op strategische plekken in de buurt werden eenheden gepositioneerd. Deze hielden het verkeer in de gaten om de verdachte direct te kunnen aanhouden.

Op de lokatie van de overval werd een Plaats Delict afgezet. Zo blijven eventuele sporen die kunnen leiden naar de overvaller(s) behouden. Hondengeleiders kwamen ter plaatse om met een speurhond eventuele reuksporen af te lopen.

Een auto in de omgeving werd ook onderzocht. Of deze iets met de overval te maken had is niet bekend.

Ambulancepersoneel heeft de overvallen man onderzocht op eventuele verwondingen. Na onderzoek bleek dat de man niet naar het ziekenhuis hoefde.

Van de verdachten is het volgende signalement bekend:

Verdachte1: Man met getinte huidskleur van 25-30 jaar, smal postuur, gewicht van ongeveer 60 kilo en een lengte van ongeveer 1.70 á 1.75 meter.

Verdachte 2: Man, smal postuur met een lengte van ongeveer 1.70 á 1.75 meter.

Bent u getuige geweest van deze poging overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Ypenburg-Leidschenveen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Rene Hendriks en Ruben van Essen

w-Koxwater-Rene-1

w-Koxwater-Rene-2

w-Koxwater-Rene-3

w-Koxwater-Rene-4

w-Koxwater-Rene-5

w-Koxwater-1

w-Koxwater-2

w-Koxwater-3

w-Koxwater-4

w-Koxwater-5

w-Koxwater-6