Overval op bloemenkiosk Hofzichtlaan | Regio15.nl

Overval op bloemenkiosk Hofzichtlaan

Hofzichtlaan-KOPt-Hofzichtlaan-5Voorburg - Twee mannen hebben vanmiddag een overval gepleegd op een bloemenkiosk op de Hofzichtlaan; de politie heeft twee aanhoudingen verricht.

De overval vond omstreeks half drie plaats. De twee bedreigden de aanwezige medewerkster met een slagvoorwerp en gingen er daarna vandoor met een geldbedrag uit de kassa en persoonlijke eigendommen van de medewerkster.

De politie is gelijk na de melding van de overval met een zoekactie in de omgeving gestart, waaraan alle beschikbare eenheden deelnamen. Dit leidde tot de aanhouding van twee mannen op de Reigersbergenweg in Den Haag, die met een kletsnatte broek rond liepen en geen verklaring daarvoor konden geven. Dat betrof een 26-jarige en een 37-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij de verdachten werd het geld en de goederen die waren buitgemaakt, aangetroffen.

De politie heeft in de omgeving nog verder gezocht naar eventuele medeplichtigen. Ook is er met behulp van een speurhond gezocht naar sporen. Een 14-jarige jongen die ook werd aangetroffen bleek later niets met de overval te maken te hebben.

Door de politie is een Plaats Delict afgezet bij de bloemenkiosk en medewerkers van Bureau Forensische Opsporing hebben daar onderzoek verricht.

Getuigen kunnen bellen met het nummer 0900-8844. Als u liever anoniem blijft dan kan dat ook: belt u dan met 0800-7000.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Machiel Janssen en Rene Hendriks

w-20140223-Hofzichtlaan 1

w-Hofzichtlaan-2

w-Hofzichtlaan-4

w-Hofzichtlaan-5

w-Hofzichtlaan-11

w-Hofzichtlaan-33

w-PEEN5749

w-20140223-Hofzichtlaan 6

w-20140223-Hofzichtlaan 7