Overval op bedrijf Platinastraat Zoetermeer | Regio15.nl

Overval op bedrijf Platinastraat Zoetermeer

20140622-platinastraat-kop t-Ferrie3Zoetermeer - De politie ontving zondag aan het einde van de middag en melding van een overval op een bedrijfspand aan de Platinastraat.


Twee mannen en een vrouw werden daar overvallen door zes nog onbekende personen. Kort na de overval werden vier verdachten die aan het signalement voldeden aangehouden, maar deze bleken niks met de overval te maken te hebben en werden weer in vrijheid gesteld.

De overval vond plaats omstreeks vier uur. De slachtoffers - een 45-jarige vrouw uit Zoetermeer, een 43-jarige man uit Zoetermeer en een 26-jarige man uit Rotterdam - waren in het pand aanwezig toen de zes overvallers het pand binnenkwamen. Onder bedreiging van meerdere vuurwapens werden een laptop, telefoons en een aanzienlijk geldbedrag weggenomen.

Eén van de slachtoffers werd geslagen en geschopt, waardoor hij licht gewond raakte. Hierna vluchtte de groep in onbekende richting weg in een wit bestelbusje en een kleine, zilvergrijze auto.

Op twee personen na hadden de overvallers maskers op. Van de overige twee mannen zijn de volgende signalementen beschikbaar.

Man 1: getint uiterlijk, 160-165 cm, kort haar, klein gezicht, mager, petje, vestje met zwarte en wit/rode stipjes

Man 2: aziatisch uiterlijk, 160 cm, mager postuur

De Forensische Opsporing is ter plaatse geweest en heeft sporen veiliggesteld. De recherche zal het onderzoek naar de verdachten en de overval voortzetten.

Update 17 februari 2015: De politie laat vandaag weten dat bij de overval, naast de goederen, zo'n 250.000 euro buit gemaakt is. De overvallers hadden een afspraak met de slachtoffers om 23.000 pakken melkpoeder per bestelbus af te leveren, die cash betaald zou worden. In plaats van de 23.000 pakken poeder bevonden zich dus enkele overvallers in de laadruimte van de bestelbus.

Als gevolg van het onderzoek zijn er tot nu toe zeven personen aangehouden in verband met de overval. De politie vermoed dat er nog meer mensen betrokken zijn bij de zaak.

In China is sinds 2008 groot wantrouwen in de eigen melkpoeder, omdat daar enkele baby's zijn omgekomen nadat zij in contact kwamen met melkpoeder waar de chemische stof melamine aan toe was gevoegd. Gezien de grote tekorten sindsdien, is er een grote vraag naar (onder andere) Nederlands melkpoeder. Zo groot dat de producenten tientallen procenten extra produceren om aan de vraag te voldoen.

Vanavond zal de politie in een aflevering van Team West aandacht vragen voor de zaak.

Video: Ferrie van der Geer

Foto’s: Rene Hendriks en Ferrie van der Geer

w-PEEN9144

w-PEEN9148

w-Ferrie1

w-Ferrie2

w-Ferrie3