Woningoverval was mogelijk ripdeal | Regio15.nl

Woningoverval was mogelijk ripdeal

Sinjeur-Kop SBF 1449t-IMG 3768Den Haag - Het onderzoek naar de poging overval op een woning in de Sinjeur Semeynsweg wordt voortgezet door de politie, die denkt dat er mogelijk sprake was van een ripdeal.

Doorzoekingen leverden tot nu toe 5 kilogram cocaïne op.

Agenten vonden bij een doorzoeking in de woning in de Sinjeur Semeynsweg verdovende middelen. Andere doorzoekingen leverden ook een cocaïnevondst op, in totaal zo’n 5 kilogram. De politie vermoedt daarom dat er op zaterdagmiddag 20 september mogelijk sprake was van een ripdeal, een overval in het criminele circuit.

De rechter-commissaris besloot op dinsdag 23 september dat de vier aangehouden verdachten in voorlopige hechtenis blijven.

Hulp van getuigen

Meerdere omwonenden belden op zaterdagmiddag meteen 112 toen ze schoten hoorden. Drie verdachten, twee mannen van 24 en 41 jaar uit Roosendaal en Rijswijk en een 37-jarige man zonder vaste woonplaats, werden daardoor snel in de buurt aangehouden. Ze waren weggerend en in een auto gestapt. Dankzij de alerte getuigen werd de auto op het Ledeganckplein gestopt. De agenten vonden naast de auto een vuurwapen.

Omstanders hielpen ook om de vierde verdachte, een man van 31 jaar oud zonder vaste woonplaats, te vinden. Hij bleek zich in een tuin te hebben verstopt, nadat hij zijn beide voeten had gebroken toen hij uit het raam sprong.

Tips? bel de politie!

De politie onderzoekt wat zich precies in de woning heeft afgespeeld. Heeft u informatie die de politie mogelijk kan helpen in dit onderzoek? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Laak via 0900-8844. Tips kunt u ook anoniem doorgeven door te bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Archieffoto's en video: Sander Paardekooper

w-SinjeurSemeyn SBF 1377

w-SinjeurSemeyn IMG 3768

w-SinjeurSemeyn SBF 1449