Gewapende overval Shell-station Westlandseweg Delft | Regio15.nl

Gewapende overval Shell-station Westlandseweg Delft

Delft - Een jonge man heeft maandagavond het tankstation van de Shell aan de Westlandseweg overvallen.


Rond kwart voor acht kwam de man de shop binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een mes. Na een zwarte tas te hebben gevuld met een onbekende hoeveelheid geld heeft de man het op een lopen gezet.

Een groot aantal agenten werd opgetrommeld door de meldkamer en op omliggende wegen werden direct politie-eenheden geplaatst om naar de dader uit te kijken. Rondom het benzinestation hebben agenten te voet de bossages uitgekamd, ondersteund door hondengeleiders met hun viervoeters.

Voor zover bekend heeft de zoekactie nog niet geleid tot tot een aanhouding. Ondanks dit neemt de politie de zaak hoog op en zal sporenonderzoek verrichten in en rond het benzinestation.

Tijdens de zoekactie is de bestuurder van een politiebus vast komen te zitten in het drassige gras. De bus, in gebruik bij het Parate Peloton, kon geen kant op. Nadat zware kogelwerende vesten uit de bus waren gehaald en een vloermat onder de banden was gelegd, kwam de bus langzaam maar zeker steeds dichter bij het voetpad. 

Het signalement van de overvaller luidt als volgt: donker getinte man van ongeveer 20 jaar, 1,60 meter, droeg een bivakmuts, zwart/grijze jas met een wit label. De tas van de man was zwart en de dader was mogelijk nog in bezit van het broodmes. Getuigen kunnen, als zij nog geen verklaring hebben afgelegd, contact opnemen met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Update 20 januari: de politie heeft inmiddels een 20-jarige man als verdachte van de overval weten aan te houden.

Video: Ivar Gieles

Foto's: Nick van der Toorn, Ivar Gieles en Dejan Jeremic

w IMG 1250

w IMG 1251

w IMG 1249

w IMG 1269

w IMG 5319

w IMG 1323

w IMG 5345

w IMG 8360