Overvallers Hoofddorp achtervolgd in Wateringseveld | Regio15.nl

Overvallers Hoofddorp achtervolgd in Wateringseveld

Hoofddorp/Den Haag - De politie heeft met veel man en voertuigen een auto achtervolgd over de A4.


De inzittenden van de BMW worden  verdacht van betrokkenheid bij een overval op de Wijkermeerstraat in Hoofddorp. Daarbij is ook een man gewond geraakt. Het zou gaan om een 'ripdeal' en daarbij zijn automatische vuurwapens gebruikt. Al met al een reden om deze auto en de inzittenden met extreme voorzichtigheid te benaderen. 

De achtervolging kwam vanuit de richting Amsterdam over de A4, ging de snelweg af bij Rijswijk Centrum/Beatrixlaan en daarna linksaf richting Wateringen. Aan de achtervolging namen rond de 30 tot 40 politievoertuigen deel.

In de Atlantastraat in de wijk Wateringseveld werd de BMW aangetroffen, maar de inzittenden waren al gevlogen. Politieagenten in kogelwerende vesten grendelden de wijk af en een politiehelikopter werd ter plaatse gevraagd om vanuit de lucht mee te zoeken. De gezochten zouden mogelijk door een kapsalon heen gerend zijn, en aan de achterkant daarvan in een parkeergarage verdwenen zijn.

Er was een arrestatieteam in de wijk aanwezig, om de heren aan te houden op het moment dat ze weer gelocaliseerd zouden zijn. Ondanks alle inspanningen lijkt het erop alsof de inzittenden ontkomen zijn.

Video: Dejan Jeremic en Rogier Visser

Schermafbeelding 2015 05 26 om 12.51.16

Foto's (overval Hoofddorp): Erik van Lieshout

w EvL Wijkermeerstraat 4

w EvL Wijkermeerstraat 12

w EvL Wijkermeerstraat 14

Foto's (Den Haag): Rogier Visser, Nick van Mourik, Tim de Kleijn, Dejan Jeremic

w DSC 0005

w IMG 9122

w TDK 4564 1

w ROOG5530

w TDK 4583

w IMG 5284

w IMG 5302

w IMG 9151

w IMG 9123

w IMG 5386

Nadat de zoektocht afgebouwd is, kwam de afdeling FO (Forensische Opsporing) ter plaatse om de sporen vast te leggen.

w TDK 4572

Rond 13:20 tijdens het onderzoek van de Forensische Opsporing werd een omstander aangehouden die de lintjes van het plaats delict kapot scheurde en vervelend was. Toen hij niet reageerde op een vordering om weg te gaan, werd hij aangehouden.

w TDK 4602

w DSC 0030