Arrestatieteam ingezet bij overval in Voorschoten | Regio15.nl

Arrestatieteam ingezet bij overval in Voorschoten

Voorschoten - Een oplettende omstander belde rond tien uur vanmorgen de politie, met de melding dat er een overval plaatsvond op een woning aan de Van Beethovenlaan.


Binnen een uur hielden politieagenten drie jonge personen aan na inzet van onder andere de politiehelikopter en het arrestatieteam.

Nadat de melding binnen was zijn meerdere eenheden door de meldkamer naar het adres gestuurd om de omgeving af te zetten. Terwijl agenten in kogelwerende vesten bezig waren met het afzetten, werd gezien dat drie personen de woning verlieten. 

Korte tijd later wisten agenten een 19-jarige verdachte aan te houden in de directe omgeving. Leden van het arrestatieteam hebben op de Paganinidreef een tweede verdachte aangehouden. Om deze persoon, een 18 jarige man, aan te kunnen houden, heeft een lid van het arrestatieteam de verdachte moeten neerschieten. De verdachte werd in zijn been geraakt.

Als laatste werd na een lange zoektocht een derde persoon met de leeftijd van 16 jaar aangehouden. Volgens de politie zouden alle drie de verdachten afkomstig zijn uit Leiden.

Bij het onderzoek zijn behalve politieagenten en leden van het arrestatieteam ook twee politiehelikopters en meerdere speurhondengeleiders met hun viervoeters ingezet.

Rechercheurs zijn druk bezig met sporenonderzoek en het horen van getuigen. Ambtenaren van de Rijksrecherche doen onderzoek naar het schietincident, wat gebruikelijk is wanneer iemand gewond is geraakt na een schot door een agent.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 7965

w IMG 7931

w IMG 7940

w IMG 7937

w IMG 7944

w IMG 7949

w IMG 7958

w IMG 7976

w IMG 7982

w IMG 7986

w IMG 7995

w IMG 8001

w IMG 8007