Overvaller taxichauffeurs Leidschendam aangehouden | Regio15.nl

Overvaller taxichauffeurs Leidschendam aangehouden

Leidschendam-Voorburg - Politieagenten hebben vanochtend om acht uur in een woning in Leidschendam een verdachte aangehouden voor overvallen op taxichauffeurs. De man wordt verdacht van drie gewapende overvallen.


Agenten kregen dinsdag 31 mei om 01.40 uur uur een melding dat een man gewapend met een vuurwapen een taxichauffeur op de Dobbelaan overviel. Een tweede melding over een overval werd gedaan op woensdag 1 juni om 01.25 uur. Het signalement van de overvaller kwam overeen met het signalement van de man die op 31mei een taxichauffeur overviel.

De recherche startte na de eerste overval direct een onderzoek. Getuigen werden gehoord en in de omgeving van de overvallen werd een buurtonderzoek gehouden. Vrijdag 3 juni om 02.20 uur kwam bij de politie een derde melding van een overval binnen. Een taxichauffeur werd op de Zilvermeeuwlaan overvallen door een man met een vuurwapen. Ook nu kwam het signalement van de verdachte overeen met dat van de man die eerder twee taxichauffeurs overviel.

Na de derde overval hoorden agenten getuigen. De verklaring en onderzoek van de recherche leidde naar een woning in Leidschendam waar een 22-jarige man uit Alphen aan den Rijn werd aangehouden. In de woning hielden agenten ook een 22-jarige Leidschendamse aan. De betrokkenheid van de twee verdachten bij de overvallen wordt onderzocht.

In de woning waar de verdachte werd aangehouden troffen agenten een vuurwapen aan en namen dit in beslag.

Vrijdagmiddag hebben agenten van het Parate Peloton een zoektocht gehouden (foto's hieronder) in en rond de Burgemeester Caan van Necklaan op zoek naar sporen/bewijs van de overvallen. Op dit moment is het nog niet bekend of zij wat hebben aangetroffen.

Foto's: Karel de Boer en Sander van der Meule

w IMG 0013

w IMG 0731

w IMG 0014

w IMG 0733

w IMG 0018

w IMG 0734

w IMG 0020

w IMG 0023