Gewapende overval op Poolse supermarkt Bouwlustlaan | Regio15.nl

Gewapende overval op Poolse supermarkt Bouwlustlaan

Den Haag - Een Poolse supermarkt aan de Bouwlustlaan is zondagavond door twee mannen overvallen.


Het winkelpersoneel vertelde aan agenten dat er rond 19.00 uur  twee onbekenden, waarvan een gezichtsbedekking droeg, een poging deden de winkel te overvallen. Een van de verdachte richtte daarbij een vuurwapen op een medewerker.

Vervolgens ontstond er een worsteling tussen een medewerker en een verdachte. Toen de overval mislukte renden beide verdachten de winkel uit en liepen ze via de Bouwlustlaan en het Sterrenoord de binnentuinen in.  Daar raakte de eigenaar, die de mannen achtervolgde,  ze uit het zicht. Inmiddels is er aangifte gedaan.

Een verdachte was een licht getinte jongen van ongeveer 17 jaar, 1.70 meter lang met een normaal postuur. Hij had kort zwart haar met een scheiding in het midden. Hij droeg een zwarte broek en een zwarte jas.

De andere verdachte was een jongen van ongeveer 18 jaar, 1.85 meter lang met brede schouders. Hij had haar tot over zijn wenkbrauwen. Verder droeg hij een zwarte broek en een zwarte jas met grote kraag. Ook had hij een rugtas op zijn rug en droeg hij een zwarte bivakmuts.

De supermarkt was door de politie aangemerkt als plaats delict; rechercheurs hebben hier (sporen)onderzoek uitgevoerd. Er raakte niemand gewond bij de overval, enkele getuigen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Video en Foto's: Tim de Kleyn

w TDK 9993

w TDK 9996

w TDK 0002

w TDK 0010

w TDK 0019

w TDK 0020

w TDK 0021

w TDK 0028

w TDK 0030