Gewapende woningoverval aan De Harnasch | Regio15.nl

Gewapende woningoverval aan De Harnasch

Pijnacker - In een woning aan De Hamasch vond vanmorgen een gewapende woningoverval plaats.


Een vrouw werd in de woning overvallen door twee onbekenden, die haar bedreigden met een wapen. De twee vluchtten met buit weg in een witte Mercedes bus.

Later op de ochtend hielden agenten twee verdachten, een 19.-jarige en 20-jarige man uit Amsterdam, aan. De politie onderzoekt de overval en zoekt getuigen.

Een buurtbewoner belde de politie en vertelde dat er ingebroken was. Agenten troffen in de woning het slachtoffer aan. Zij vertelde dat twee mannen 's-ochtends aanbelden bij de woning. Toen zij opendeed, drongen beide mannen de woning binnen. Daar bedreigden ze haar met een wapen en doorzochten de woning. De vrouw raakte hierbij lichtgewond.

De twee vluchtten omstreeks 10:30 uur weg in de witte bus. Een verdachte droeg een lang model jas van Post NL. De andere verdachte droeg een donkere jas, een donkere broek en een blauwe pet. De twee verdachten werden enige tijd later op de A4 ter hoogte van de afslag Roelofarendsveen aangehouden.

De districtsrecherche Zoetermeer zoekt getuigen van de overval. Heeft u iets gezien of gehoord in de omgeving van De Harnasch in Pijnacker of heeft u camerabeelden waar de verdachten of de witte Mercedes bus op te zien zijn? Of heeft u relevante informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de districtsrecherche op 0900-8844. Liever anoniem? Bel 0800-7000. 

Video en foto's: Ferrie van der Geer

Video (aanhouding A4 t.h.v. Roelofarendsveen): Daan van den Ende

tFwOHd.JPG

lUPMk1.jpeg

ne5Ted.JPG

bAPrDq.JPG

27X1Wv.JPG

b82fvp.jpeg

U4FKyz.jpeg

bbRb5R.JPG

JDJSK9.jpeg